Σάββατο 24 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
Επιλογές
Μουσικο-χορευτικές προσκλήσεις

Αφιέρωμα στην Σοφία Βέμπο, σήμερα και αύριο, στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Τραγούδια που σφράγισε με τη φωνή της ερμηνεύουν η Χάρις Αλεξίου και η Δήμητρα Γαλάνη. Καλλιτεχνική επιμέλεια: Λίνα Νικολακοπούλου.

  • Τη Δευτέρα, στο Ηρώδειο, θα δώσει συναυλία η Φιλαρμονική της Βιέννης, με έργα Σμέτανα, Προκόφιεφ και Μπερλιόζ. Μουσική διεύθυνση: Ντάνιελ Χάρντινγκ. Αφηγητής ο Λάκης Λαζόπουλος. Σολίστ ο Christian Frohn (βιόλα).
  • Το 1ο Φεστιβάλ Τζαζ Δήμου Περιστερίου πραγματοποιείται σήμερα και αύριο, στο θέατρο «Φοίνικας», με ελεύθερη είσοδο. Εμφανίζονται: «Nickos Kapilidis & the Jazz Utopia», «Takis Paterelis quartet», «Takis Barberis group», Kostas Baltazanis, «Human Touch» κ.ά.
  • Διήμερο παραδοσιακών χορών διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Πετρούπολης, σήμερα και αύριο, στο Θέατρο Πέτρας.
  • Συναυλία - αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή πραγματοποιείται σήμερα (9μ.μ.), στο Ανοιχτό Θέατρο Μουδανιών Χαλκιδικής. Τραγουδούν: Μαρία Κουγιουμτζή, Παντελής Θεοχαρίδης, Ανδρέας Καρακότας.
  • Μια πρωτότυπη μουσική παράσταση με την Γεωργία Συλλαίου (τραγούδι) και τον Θοδωρή Οικονόμου (πιάνο) φιλοξενείται την Τρίτη (8.30μ.μ.), στο Μουσείο Λαϊκών Οργάνων (Αέρηδες, Πλάκα). Τραγούδια από τις Εβρίδες Νήσους εναλλάσσονται με ποιητικά κείμενα της Γ. Συλλαίου, ενώ ακολουθούν τραγούδια από την Κάτω Ιταλία και μουσικές από τον κινηματογράφο των Nino Rota, Michel Legrand, Angelo Badalamenti, Friedriech Hollaender, Nicola Piovani, Marianne Faithfull, Tom Waits και Κώστα Γιαννίδη, με κοινό θέμα τη Σελήνη.
  • Στο θέατρο «Κοτοπούλη-Ρεξ» (9μ.μ.), στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών, αύριο και τη Δευτέρα, το χοροθέατρο «Οκτάνα» του Κωνσταντίνου Ρήγου, σε σκηνοθεσία-χορογραφία-σκηνογραφία του ίδιου, παρουσιάζει την εμπνευσμένη από το σολωμικό ποίημα παράσταση «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι (σχεδίασμα Β΄)». Μουσική: Δημοσθένης Γρίβας, κοστούμια Νατάσσα Δημητρίου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ