Σάββατο 24 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Απλήρωτοι οι πολιτιστικοί φορείς

Αποκαλυπτική απάντηση του Γ. Βουλγαράκη σε Ερώτηση του ΚΚΕ για την «Ορχήστρα των Χρωμάτων»

Eurokinissi

Το πρωτοφανές «επιχείρημα» ότι «υπάρχουν και άλλοι φορείς που δουλεύουν απλήρωτοι», χρησιμοποίησε, χθες στη Βουλή, ο υπουργός Πολιτισμού, Γιώργος Βουλγαράκης, προκειμένου να αιτιολογήσει το γεγονός ότι οι μουσικοί της «Ορχήστρας των Χρωμάτων» είναι απλήρωτοι επί 6 μήνες! Το «επιχείρημα» χρησιμοποιήθηκε ως «απάντηση» στη σχετική Ερώτηση της βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνας Κανέλλη, η οποία αποχώρησε από τη συζήτηση, μιλώντας για απαράδεκτη συμπεριφορά.

Προκειμένου να αιτιολογήσει αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση, ο υπουργός σημείωσε ότι τα οικονομικά του ΥΠΠΟ «δεν είναι καλά», ότι «υπάρχουν συσσωρευμένα χρέη επί δεκαετίες» (!) και ότι «δεν υπάρχει οικονομική τάξη». Είπε ότι δεν είναι μόνο η «Ορχήστρα των Χρωμάτων», όπου οι εργαζόμενοι δουλεύουν απλήρωτοι επί έξι μήνες, αλλά και ότι «θα» ρυθμιστεί το θέμα μέσω σύμβασης που απεστάλη σε τράπεζα (!).

«Είναι μοναδικό φαινόμενο, σε ολόκληρο τον κόσμο, μουσικοί μιας ορχήστρας να παίζουν 6 μήνες απλήρωτοι», αντέτεινε στον υπουργό η βουλευτής του ΚΚΕ και συνέδεσε το συγκεκριμένο θέμα με τις γενικότερες κυβερνητικές πολιτικές επιλογές στον τομέα του πολιτισμού, φέρνοντας ως παράδειγμα τη «Γιουροβίζιον». Χαρακτηριστικά είπε ότι «δε δίνετε μερικές εκατοντάδες ευρώ» για την «Ορχήστρα των Χρωμάτων», αλλά «δώσατε εκατομμύρια ευρώ για μια βραδιά τζέρτζελου» και τόνισε ότι «είναι ζήτημα αντίληψης πού πάνε τα χρήματα».

Οσον αφορά στην πληρωμή μέσω τραπεζών, η Λ. Κανέλλη αναρωτήθηκε, μήπως οδηγούμαστε και στο να «έχουμε βιολί με πιστωτική και μουσικοδάνεια...». Υπογράμμισε το δικαίωμα των μελών και συνεργατών της «Ορχήστρας των Χρωμάτων» να πληρώνονται, ότι η ορχήστρα είναι από τις πλέον «εξαιρετικές» ελληνικές ορχήστρες και ότι το ΥΠΠΟ οφείλει να τη στηρίζει με κάθε τρόπο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ