Σάββατο 24 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΟΣΕ - ΙΚΑ
Σε ... «διακοπές» οι κινητοποιήσεις

Την προειλημμένη απόφαση - όπως είχε καταγγείλει η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών» στο τελευταίο Γενικό Συμβούλιο (16.6.2006) - για την αναστολή των κινητοποιήσεων μέχρι το Σεπτέμβρη επικύρωσε χτες η Εκτελεστική Γραμματεία (ΕΓ) της Ομοσπονδίας των Γιατρών του ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ).

Η ΕΓ, όπως αναφέρθηκε μετά τη συνεδρίαση σε συνέντευξη Τύπου, αποδέχτηκε την πρόταση του υπουργού Απασχόλησης Σάββα Τσιτουρίδη για τη σύσταση τριμερούς ομάδας εργασίας που τον Ιούλη και Αύγουστο θα επεξεργαστεί τις διαδικασίες προκήρυξης θέσεων μόνιμων γιατρών του ΙΚΑ, για την απορρόφηση 5.500 συμβασιούχων γιατρών του Ιδρύματος από το Σεπτέμβρη του 2006. Θα προηγηθεί, όπως αναφέρθηκε, η ψήφιση στη Βουλή του ανάλογου νομοθετήματος για την προκήρυξη θέσεων μόνιμων γιατρών καθώς και για την υλοποίηση του επιστημονικού βαθμολογίου των γιατρών. Ως κύριο κριτήριο για την επιλογή των γιατρών ζητούν την προϋπηρεσία στο ΙΚΑ, η διαδικασία - με τους μετριότερους υπολογισμούς - θα κρατήσει ένα χρόνο και οι γιατροί που θα μπουν στη ρύθμιση θα πληρώνουν αναδρομικά ασφάλιστρα που θα ανέρχονται στο 5% επί των τακτικών τους αποδοχών.

Η «Πανεπιστημονική πρότεινε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και μέσα στον Ιούλη πάνω σε ένα διευρυμένο πλαίσιο πάλης που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες των γιατρών και των ασφαλισμένων. Ειδικότερα, για τους συμβασιούχους γιατρούς η ΔΗΠΑΚ προτείνει τη μονιμοποίησή τους με άμεση ασφαλιστική κάλυψη και χωρίς το χαράτσι του εργοδότη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ