Κυριακή 25 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Εβο Μοράλες

Παπαγεωργίου Βασίλης

«Δε χτυπάνε το δέντρο που δεν έχει καρπούς»... Δεν είναι γνωστό βέβαια εάν αυτό λαϊκό ρητό υπάρχει και στη Βολιβία, αν και τις τελευταίες μέρες ο Πρόεδρος Εβο Μοράλες μάλλον μαθαίνει τη σημασία του.

Ο βρώμικος πόλεμος και τα ασύστολα ψεύδη των γαιοκτημόνων και της εγχώριας ολιγαρχίας έχει κορυφωθεί και θα κορυφωθεί ακόμη περισσότερο. Οι λόγοι πολλοί. Το πρόγραμμα εθνικοποίησης των φυσικών πόρων, το εθνικό πρόγραμμα ανάπτυξης και καταπολέμησης της φτώχειας, το πρόγραμμα καταπολέμησης αναλφαβητισμού, το πρόγραμμα αναδιανομής της γης και τόσα άλλα που ήδη έχουν δρομολογηθεί. Μέτρα της κυβέρνησης Μοράλες που επιδιώκουν να βελτιώσουν τη ζωή των λαϊκών στρωμάτων της Βολιβίας και που θα λάβουν νέα ώθηση με τις εκλογές για τη Συντακτική Συνέλευση, που είναι προγραμματισμένες για τις 2 Ιούλη.

Εννοείται ότι ο βρώμικος πόλεμος περιλαμβάνει παραστρατιωτικές ομάδες που έχουν ήδη συσταθεί από τους μεγαλογαιοκτήμονες αλλά και εκστρατεία ψευδών περί ανάμειξης της Βενεζουέλας στα εσωτερικά της Βολιβίας, κατηγορώντας την κυβέρνηση και το MAS ότι κινείται με χρήματα της Βενεζουέλας, ώστε να προωθήσει τους υποψηφίους τους για τη Συντακτική Συνέλευση. Φυσικά δεν κινούνται χωρίς καθοδήγηση από τις ΗΠΑ... που δε σταματά και όπως κατήγγειλε και ο Πρόεδρος Μοράλες στέλνει και μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων μεταμφιεσμένους σε τουρίστες και φοιτητές!

Εννοείται ότι ο βρώμικος πόλεμος δεν πρόκειται να σταματήσει όσο ο Πρόεδρος Μοράλες δείχνει να επιλέγει το δρόμο της αντίθεσης με την ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ.


Χρ.Μ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ