Κυριακή 25 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για την Παγκόσμια Μέρα κατά των ναρκωτικών

Το ΚΚΕ επαναλαμβάνει ακόμα μια φορά τη σταθερή του απόφαση να δυναμώσει την πάλη για να ανατραπούν τα αίτια που παράγουν την εξάρτηση.

Το ΚΚΕ δηλώνει τη θερμή συμπαράστασή του στις οικογένειες των χρηστών, υποστηρίζει τα στεγνά θεραπευτικά προγράμματα και τον αγώνα των εργαζομένων σε αυτά.

Τα ναρκωτικά είναι χαρακτηριστικό μιας κοινωνίας όπου το καπιταλιστικό κέρδος αναγορεύεται σε υπέρτατη αξία και όπου ο ατομικισμός και η «επί πτωμάτων ανάδειξη», αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση. Μιας κοινωνίας που αντί για δουλιά, μόρφωση, ψυχαγωγία και δικαιώματα στους νέους ανθρώπους, δίνει ανεργία, άθλιες συνθήκες εργασίας, εμπορευματοποίηση, αυταρχισμό, πολιτιστικά σκουπίδια.

Η ετήσια έκθεση του ΟΗΕ σημειώνει μεταξύ άλλων:

  • Περίπου 15% των δεκαπεντάχρονων μαθητών της Ευρώπης κάνει χρήση κάνναβης πάνω από 40 φορές το χρόνο.
  • Ολη σχεδόν η ηρωίνη που καταναλώνει η Ευρώπη παράγεται στο Αφγανιστάν, μάλιστα εκτοξεύτηκε η παραγωγή από τότε που εγκαταστάθηκαν εκεί οι δυνάμεις κατοχής των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.

Το ΚΚΕ απευθύνει προσκλητήριο αγώνα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που διαχειρίζονται την εξάρτηση, με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ. Ενάντια στις αντιλήψεις για διαχωρισμό σκληρών - μαλακών και της νομιμοποίησης των ναρκωτικών.

Για την ουσιαστική αντιμετώπιση των ναρκωτικών αποτελεί σήμερα επιτακτική ανάγκη να συνδυαστεί η δράση για την αντιμετώπισή τους με τη μαζική ένταξη των εργαζόμενων νέων, των φοιτητών και μαθητών στην ταξική πάλη, στο εργατικό και λαϊκό κίνημα που παλεύει για τα σύγχρονα δικαιώματα της νέας γενιάς, αντιπαλεύει τα αντιδραστικά ιδεολογήματα της πλουτοκρατίας και στοχεύει στην ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Σε αυτό το πλαίσιο το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία να στηρίξουν ένα μαζικό κίνημα κατά της ιδιωτικοποίησης της απεξάρτησης που θα διεκδικεί πρόληψη - θεραπεία - επανένταξη με βάση συγκεκριμένο σχέδιο, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση και φιλοσοφία απεξάρτησης.

ΑΘΗΝΑ 24/6/06


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ