Σάββατο 24 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Την Τρίτη ξανά στο δρόμο

Υποδέχονται, στο Λαγονήσι, αγωνιστικά τους υπουργούς Παιδείας των χωρών του ΟΟΣΑ

Η αποφασιστικότητα, με την οποία φοιτητές, σπουδαστές κι εργάτες συντόνισαν τις φωνές και τις γροθιές τους στον κοινό αγώνα ενάντια στις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στην ανώτατη εκπαίδευση, δείχνει ότι οι κινητοποιήσεις στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ δε σταματούν εδώ.

Τα νέα αγωνιστικά ραντεβού είχαν οριστεί ήδη από τον τελευταίο κύκλο γενικών συνελεύσεων στους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους: Στις 27 και 28 Ιούνη υποδεχόμαστε αγωνιστικά τους υπουργούς Παιδείας των χωρών του ΟΟΣΑ που συνεδριάζουν στη χώρα μας. Ετσι, στην Αθήνα, φοιτητές και σπουδαστές οργανώνουν τη διαδήλωσή τους την Τρίτη 27 Ιούνη, στο Λαγονήσι, εκεί που θα μαζευτούν περί τους 50 υπουργούς Παιδείας από τις χώρες του ΟΟΣΑ να συζητήσουν για την ανώτατη εκπαίδευση και την ταχύτερη προώθηση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων σ' αυτήν.

Αντίστοιχα, στη Βόρεια Ελλάδα, αγωνιστικά ραντεβού για συγκεντρώσεις την Τρίτη, έχουν οριστεί στην Ξάνθη, στις 12 το μεσημέρι στο Πολυτεχνείο, στην Καβάλα στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Καπνεργάτη και στην Κομοτηνή στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία.

Με τη δημοσίευση του προσχεδίου του νόμου - πλαισίου, κατέρρευσαν σα χάρτινος πύργος τα επιχειρήματα, τόσο της κυβέρνησης ΝΔ, όσο και του ΠΑΣΟΚ, ότι δεν υπάρχει νομοσχέδιο και η κυβέρνηση δεν έχει δημοσιοποιήσει τις προτάσεις της, που οδηγούσαν στο ερώτημα «απέναντι σε τι κινητοποιούνται οι φοιτητές;». Οι μεγάλες κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος έβαλαν στο στόχαστρό τους όλα αυτά που φέρνει τώρα ως πρόταση η κυβέρνηση, όλα αυτά που τσακίζουν το δικαίωμα στις σπουδές, στην εργασία και τη ζωή για τη μεγάλη μάζα των παιδιών του λαού. Αυτά θα συζητήσουν και οι υπουργοί του ΟΟΣΑ, αυτά τα ίδια που έχουν απορρίψει κάθετα με τις μεγάλες κινητοποιήσεις τους φοιτητές, σπουδαστές κι εργαζόμενοι.

«Διάλογος» με όσους συμφωνούν!

Διάλογο μόνο με βάση το νομοσχέδιό της για την Ανώτατη Παιδεία, που ήδη όμως έχει απορριφθεί από το φοιτητικό κίνημα, δηλώνει ότι δέχεται η κυβέρνηση, αποδεικνύοντας τον προσχηματικό και υποκριτικό χαρακτήρα του. Η κυβέρνηση επιχειρεί με κάθε τρόπο να υπονομεύσει το αγωνιστικό φρόνημα και τις κινητοποιήσεις του φοιτητικού κινήματος, υπολογίζοντας ότι από το φθινόπωρο θα μπορέσει από ευνοϊκότερη θέση να περάσει τις «προσαρμογές» των Πανεπιστημίων στις ανάγκες της κερδοφορίας των πολυεθνικών, που επιδιώκει. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, η κυβέρνηση ποντάρει στις «συμμαχίες» της, κυρίως με ΜΜΕ και ΠΑΣΟΚ, αλλά και στη συκοφάντηση των αγώνων των φοιτητών που τους θεωρεί αδικαιολόγητους! «Αυτό που έχει σημασία, αυτή τη στιγμή, είναι να προσέλθουν και να υποβάλουν εποικοδομητικές προτάσεις, ιδέες, όσοι έχουν και όσοι θέλουν», τόνισε χθες ο Ε. Αντώναρος, υπονοώντας ότι όσοι δε συμμετέχουν στο «διάλογο» δε θέλουν να αλλάξει τίποτα «προς το καλύτερο στο χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ