Σάββατο 24 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Θέλει το μονοπώλιο στη διακίνηση ιδεών

Θέμα περιορισμού των δημοκρατικών δικαιωμάτων έθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, κατά τη διάρκεια συζήτησης Ερώτησής του στη Βουλή, που αφορούσε εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας που απαγορεύει την επίσκεψη υποψηφίων δημάρχων σε σχολικές μονάδες. Μάλιστα ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να πειθαρχήσει σε τέτοιου είδους αντιδημοκρατικές απαγορεύσεις.

Την ...εύρυθμη λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας επικαλέστηκε εκπροσωπώντας το υπουργείο Παιδείας, ο υφυπουργός Γ. Καλός, προκειμένου να αιτιολογήσει την αντιδημοκρατική μεθόδευση. Υποστήριξε ότι η λειτουργία των σχολείων είναι δυνατόν να διαταραχτεί από επισκέψεις υποψηφίων δημάρχων. Μάλιστα κινδυνολόγησε αναρωτώμενος τι θα συμβεί σε περίπτωση που «επισκεφθούν ένα σχολείο δυο αντίθετες παρατάξεις».

Την άμεση ανάκληση της εγκυκλίου ζήτησε παρεμβαίνοντας ο Αντώνης Σκυλλάκος. Οπως είπε «υπάρχει μια πρακτική δεκάδων χρόνων» με βάση την οποία «οι υποψήφιοι επισκέπτονται όλο το δημόσιο τομέα όπως και τα σχολεία» και «ποτέ δε διανοήθηκε κανείς να διακόψει το μάθημα» αναρωτώμενος «για ποιο λόγο πρέπει να την αλλάξουμε;». Ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι αυτή η εγκύκλιος έρχεται σε μια περίοδο που «γίνεται συζήτηση για την υπονόμευση του ασύλου» και μάλιστα με λογικές του είδους «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» μέσω εγκυκλίων που υπογράφει ο γραμματέας του υπουργείου Παιδείας. Τέλος, ξεκαθάρισε όσον αφορά το ΚΚΕ ότι «ζητάμε να ανακληθεί η εγκύκλιος» και ότι «εμείς θα πηγαίνουμε στα σχολεία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ