Παρασκευή 30 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
Διαπιστευτήρια στους ιδιώτες της Υγείας

Τη δέσμευση της κυβέρνησης για τη χάραξη της πολιτικής στην Υγεία πάνω στο τρίπτυχό της: συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα - εταιρική κοινωνική ευθύνη - εθελοντισμός, στα πλαίσια της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης, επανέλαβε ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος μιλώντας χτες σε επιχειρηματίες της Υγείας στο 3ο Συνέδριο για τα Οικονομικά της Υγείας.

Οπως είπε, προχωράει η εκπόνηση σχεδίου για την ανάπτυξη συμπράξεων με τον ιδιωτικό τομέα, για την αναβάθμιση των υλικοτεχνικών υποδομών του ΕΣΥ και την κατασκευή νέων, αλλά και «συγκροτημένη πολιτική για την αξιοποίηση του έργου του κοινωνικού εθελοντισμού και τη σχεδιασμένη απορρόφηση πόρων από τον ιδιωτικό τομέα». Και επανέλαβε τα γνωστά περί «νοικοκυρέματος του ΕΣΥ», που θα φέρει «οικονομία κλίμακας περίπου 10%-15%», γιατί είναι άδικο ότι δε φτάνουν τα λεφτά για την Υγεία.

Στο συνέδριο αναφέρθηκε ότι τα τελευταία χρόνια οι δαπάνες των ελληνικών νοικοκυριών για την Υγεία παρουσιάζουν κατακόρυφη αύξηση. Σύμφωνα με Ερευνες των Οικογενειακών Προϋπολογισμών της ΕΣΥΕ, η μέση μηνιαία δαπάνη των νοικοκυριών για υγεία στην Ελλάδα ανήλθε το 2005 στα 128 ευρώ, από 94 ευρώ το 1999 (αύξηση 36%), ενώ η ιδιωτική δαπάνη πλησιάζει το 50% της συνολικής δαπάνης για την Υγεία! Συνολικά ακούστηκαν αντιδραστικές απόψεις για την αναδιοργάνωση του συστήματος Υγείας με βάση την ανταγωνιστικότητα και τις συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ