Τρίτη 4 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ «ΔΕΛΤΑ» - «ΜΕΒΓΑΛ»
Παιχνίδια επιχειρηματικών αγοραπωλησιών

Η μία ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε «πακέτο» μετοχών της άλλης, για να εισπράξει αργότερα δημόσια διάψευση...

Το λιγότερο «ύποπτα» θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν τα παιχνίδια που παίζουν τα αφεντικά των γαλακτοβιομηχανιών «ΔΕΛΤΑ» και «ΜΕΒΓΑΛ». Χτες, λίγο πριν το μεσημέρι, η «ΔΕΛΤΑ Συμμετοχών» (ελέγχεται από τον πρόεδρο του ΣΕΒ και αφεντικό της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΕΛΤΑ» Δ. Δασκαλόπουλο) ανακοίνωσε πως εξαγόρασε το 21% των μετοχών της «ΜΕΒΓΑΛ», για να ακολουθήσει αργότερα ανακοίνωση της δεύτερης που διαψεύδει τα περί εξαγοράς της από την πρώτη. Είναι, πάντως, ολοφάνερο πως βρίσκονται σε εξέλιξη διεργασίες για την παραπέρα μονοπώληση του κλάδου, που ίσως ολοκληρωθούν τις επόμενες μέρες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα λαϊκά νοικοκυριά.

Στην ανακοίνωσή της η διοίκηση της «Δέλτα Συμμετοχών» υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι «συμφώνησε να εξαγοράσει από την κ. Μαρία Χατζάκου το 21% των μετοχών της ΜΕΒΓΑΛ A.E. έναντι συνολικού τιμήματος 15 εκατ. ευρώ». Για τα αφεντικά της «ΔΕΛΤΑ», η συμφωνία εξαγοράς του 21% είναι το επιστέγασμα των διαπραγματεύσεων που είχαν προηγηθεί στο παρελθόν «σε επαφή εκπροσώπων της ΔΕΛΤΑ με μετόχους της ΜΕΒΓΑΛ στο πλαίσιο των δικών τους πολυετών διερευνήσεων για εναλλακτικές λύσεις εξέλιξης της εταιρίας»! Από την ανακοίνωση της «ΔΕΛΤΑ», γίνεται σαφές ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τον πλήρη έλεγχο της «ΜΕΒΓΑΛ» με την εξαγορά - στο μέλλον - και άλλων πακέτων μετοχών.

Διαψεύδει η «ΜΕΒΓΑΛ»

Λίγες ώρες αργότερα, η «ΜΕΒΓΑΛ» διέψευσε τα περί εξαγοράς του 21% των μετοχών της, αναφέροντας πως «καμία μεταβολή δεν υφίσταται στη μετοχική σύνθεση της εταιρίας, συνεπώς δεν τίθεται κανένα θέμα απόκτησης μεριδίου, πόσο δε μάλλον εξαγοράς της». Επίσης, το ΔΣ της «ΜΕΒΓΑΛ» αναφέρει πως «σύμφωνα με το καταστατικό της εταιρίας οποιαδήποτε μεταβίβαση μετοχών είναι νομικά αδύνατη χωρίς τη συναίνεση της καταστατικής πλειοψηφίας των μετοχών».

Το γεγονός, πάντως, ότι πίσω από τις ανακοινώσεις των διοικήσεων των δύο γαλακτοβιομηχανιών γίνεται παρασκηνιακό παζάρι γύρω από την τιμή πώλησης των μετοχών της «ΜΕΒΓΑΛ», επιβεβαιώνεται και από τις δηλώσεις του προέδρου της εταιρίας Π. Παπαδάκη, που μεταξύ άλλων σημειώνει: «Το γεγονός ότι η ΜΕΒΓΑΛ προσελκύει το ενδιαφέρον της αγοράς είναι η καλύτερη ψήφος εμπιστοσύνης των στρατηγικών της επιλογών».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεν βρίσκεται εκεί η σωτηρία (2016-08-25 00:00:00.0)
Το μέγα σκάνδαλο του ανταγωνισμού (2006-09-14 00:00:00.0)
Διαπραγματεύσεις με δύο για το ξεπούλημα του «Γαλιλαίου» (2003-02-07 00:00:00.0)
Η ΔΕΛΤΑ εξαγόρασε μετοχές της "Chipita" (1998-11-18 00:00:00.0)
Ιδιωτικοποίηση με ζημιά (1996-01-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ