Πέμπτη 25 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Ιδιωτικοποίηση με ζημιά

Την προσεχή Παρασκευή οριστικοποιείται η συμφωνία για την παράδοση της τρίτης τσιμεντοβιομηχανίας της χώρας, των "Τσιμέντων Χαλκίδος", στην ιταλική "Καλτσεστρούτσι". Αμέσως μετά, οι πιστωτές - που είναι το δημόσιο και εποπτευόμενες από το δημόσιο επιχειρήσεις (ΔΕΗ, ΙΚΑ, κρατικές τράπεζες κλπ.) - θα προσέλθουν στο Εφετείο για την παραγραφή των χρεών της επιχείρησης, τα οποία έχουν φτάσει με τις προσαυξήσεις των φόρων στα 300 δισ. δρχ.

Για τη διευκόλυνση πώλησης της εταιρίας, την περασμένη Δευτέρα, η γενική συνέλευση των μετόχων αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της επιχείρησης κατά 36 δισ. δρχ. (ποσό που αντιστοιχεί στο τίμημα που προσφέρει η "Καλτσεστρούτσι" για την εξαγορά της επιχείρησης) και οι παλαιοί μέτοχοι αποποιήθηκαν του δικαιώματος προτίμησης που τους παρέχει ο νόμος για την εξαγορά των νέων μετοχών, διευκολύνοντας έτσι τις διαδικασίες πώλησης της επιχείρησης.

Με τη συμφωνία αυτή, στην οποία κατέληξαν τον περασμένο Δεκέμβρη μετά από μαραθώνιες διαβουλεύσεις, πιστωτές (Εθνική, Εμπορική, ΕΤΒΑ και ΔΕΗ) και "Καλτσεστρούτσι", η τελευταία, αφού εξαγοράσει το σύνολο των μετοχών των "Τσιμέντων Χαλκίδος", θα μεταπωλήσει μετά στους πιστωτές το 24% του μετοχικού κεφαλαίου της επιχείρησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ