Πέμπτη 25 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αποφασίζουν για περικοπές 100 δισ. στα φάρμακα

Την ερχόμενη Πέμπτη θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, για τον περιορισμό στις δαπάνες των φαρμάκων, ύψους 100 δισ. δραχμών. Αυτό ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου, σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό της πρωτεύουσας!!

Η τοποθέτηση αυτή, η οποία μάλιστα γίνεται πριν από τις προγραμματικές δηλώσεις του νέου πρωθυπουργού (πρόκειται να γίνουν την ερχόμενη Δευτέρα) επιβεβαιώνει τις θέσεις του ΚΚΕ, ότι η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, και με το νέο της σχήμα, παραμένει σταθερά αντιλαϊκή.

Οι προγραμματισμένες περικοπές στα φάρμακα, θα επιδεινώσουν ακόμη περισσότερο την ήδη δεινή θέση των συνταξιούχων, οι οποίοι θα στραφούν αναγκαστικά στην ιδιωτική αγορά φαρμάκων. Από την άποψη αυτή, γίνεται ένα αποφασιστικό βήμα περαιτέρω απορύθμισης του υπάρχοντος συστήματος πρόνοιας, ενώ ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα του ΣΕΒ, ο οποίος απαιτεί τη λήψη αντιλαϊκότερων ακόμη μέτρων, σε ό,τι αφορά τις περικοπές των δαπανών κοινωνικού χαρακτήρα.

Στην ίδια συνέντευξη ο Γ. Παπαντωνίου επιβεβαίωσε ότι το Γενάρη θα υπάρξει άνοδος του πληθωρισμού, αφού, όπως είπε, η επιβάρυνση του τιμαρίθμου λόγω των πρόσφατων αυξήσεων σε ειδικούς φόρους, τιμολόγια ΟΤΕ, θα είναι περίπου μισή ποσοστιαία μονάδα. Εξέφρασε όμως την αισιοδοξία του, ότι ο πληθωρισμός στο τέλος του χρόνου θα μειωθεί στο 5%...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ