Πέμπτη 25 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ
"Φρούδες" οι ελπίδες για ανάκαμψη του τζίρου
  • Παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην τρίτη βδομάδα των εκπτώσεων, οι έμποροι διαπιστώνουν στον τζίρο των επιχειρήσεών τους πτώση, που φτάνει μέχρι και 40%
  • Δηλώσεις του προέδρου της ΕΣΕΕ Δ. Καψάλη

"Παγωμένη" παραμένει η αγορά, παρά το γεγονός ότι διανύουμε την τρίτη βδομάδα των χειμερινών εκπτώσεων, καθιστώντας για άλλη μια φορά "φρούδες" τις ελπίδες των εμπόρων για προσωρινή ανάκαμψη του τζίρου των επιχειρήσεών τους και αποδεικνύοντας ότι τα μεγάλα ποσοστά έκπτωσης δεν μπορούν να αντισταθμίσουν τις τεράστιες απώλειες των λαϊκών εισοδημάτων, εξαιτίας της εφαρμοζόμενης "σφιχτής" εισοδηματικής πολιτικής. Το παραπάνω συμπέρασμα - που αποτυπώνει μία μόνιμη πλέον κατάσταση για τις μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις τα τελευταία χρόνια - επιβεβαιώνει και ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) Δ. Καψάλης,στον οποίο απευθύνθηκε ο "Ρ".

Σύμφωνα με τον Δ. Καψάλη, τα μηνύματα που φτάνουν από τον εμπορικό κόσμο για την κίνηση που εμφανίζει η αγορά, στη διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων, κάθε άλλο παρά ικανοποιητικά είναι. Οπως διαπιστώνει ο ίδιος, για άλλη μια χρονιά, εμφανίζεται - ιδιαίτερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του χώρου - μία πτώση του τζίρου της τάξης του 8% με 10% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις η πτώση φτάνει μέχρι και 40%!

Βασική αιτία της συγκεκριμένης κατάστασης για τον εμπορικό κόσμο, που εκδηλώνεται με χιλιάδες "λουκέτα" και ανυπολόγιστου ύψους "φέσια" στην αγορά, είναι η "σφιχτή" εισοδηματική πολιτική, που εφαρμόζουν οι τελευταίες "γαλαζοπράσινες" κυβερνήσεις εις βάρος πάντα των εργαζόμενων και των ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων της χώρας. Για το συγκεκριμένο θέμα. ο Δ. Καψάλης επισημαίνει ότι αν και καθίσταται αναγκαία η ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας, αυτό δεν μπορεί να είναι εις βάρος των εργαζομένων και των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων και να μένουν άθικτες οι τεράστιες πηγές άντλησης εσόδων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ