Πέμπτη 25 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
"ΑΥΞΗΣΕΙΣ" ΣΕ ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ
Ο εμπαιγμός συνεχίζεται και με τη "νέα" κυβέρνηση

Δείγμα γραφής του "νέου" ήθους έδωσε η κυβέρνηση Σημίτη, καθώς από τη μια πλευρά διαρρέει σενάρια αυξήσεων στους χαμηλοσυνταξιούχους, ενώ από την άλλη, τα κυβερνητικά στελέχη διακηρύσσουν το αδιαπραγμάτευτο του προγράμματος "σύγκλισης"

Ο δε υπουργός Οικονομικών, Αλ. Παπαδόπουλος,δίνοντας τη δική του ερμηνεία στις κυβερνητικές διαρροές, επανέλαβε σε χτεσινή του ομιλία, ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένη να περιορίσει τις "σπατάλες" στους τομείς της υγείας και της παιδείας, στο όνομα μάλιστα της δημιουργίας ενός "νέου κοινωνικού κράτους".

Είναι εμφανές ότι οι συνταξιούχοι, οι οποίοι βρίσκονται σε τραγική κατάσταση και αντιμέτωποι με το φάσμα της πείνας, βρίσκονται μπροστά σε ένα νέο εμπαιγμό. Η "νέα" κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δίνοντας δείγμα γραφής του "νέου" ήθους, που εξήγγειλε ο Κ. Σημίτης, επιχειρεί να δημιουργήσει κλίμα αναμονής και προσδοκιών για μελλοντική βελτίωση της εισοδηματικής τους κατάστασης. Την ίδια όμως στιγμή τα κυβερνητικά στελέχη διακηρύσσουν σε όλους του τόνους ότι οι στόχοι του προγράμματος "σύγκλισης", οι οποίοι "απαγορεύουν" τη χορήγηση οποιωνδήποτε αυξήσεων, είναι σεβαστοί και αδιαπραγμάτευτοι. Και ακόμα χειρότερα, επιχειρείται η διάσπαση του μετώπου των εργαζόμενων κατά της πολιτικής λιτότητας, καθώς, σύμφωνα με αυτό το σενάριο, οι αυξήσεις στους χαμηλοσυνταξιούχους θα εξαρτηθούν από το αν υλοποιηθούν τα κυβερνητικά σχέδια για περικοπές στα φάρμακα κατά 100 δισ. δραχμές μέσα στο 1996.

Η "ευσπλαχνία" της κυβέρνησης για τους χαμηλοσυνταξιούχους παίρνει προκλητικές διαστάσεις, αν αναλογιστούμε ότι οι ίδιοι άνθρωποι, οι οποίοι σήμερα διαρρέουν σενάρια "αυξήσεων", πριν από ένα περίπου μήνα προχώρησαν σε επιβολή νέων φόρων, οι οποίοι ουσιαστικά εξανέμισαν τις πενιχρές αυξήσεις που χορηγήθηκαν σε μισθωτούς - συνταξιούχους. Ηδη από το Γενάρη αυξήθηκαν τα τηλεφωνικά τέλη, οι φόροι πετρελαιοειδών, τα οινοπνευματώδη ποτά, τα τσιγάρα, ενώ οι κάτοικοι της Αθήνας θα γευτούν σύντομα τη φορομπηχτική πολιτική της δημοτικής αρχής, καθώς τα δημοτικά τέλη από τις αρχές του χρόνου είναι αυξημένα κατά 20%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ