Τετάρτη 5 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2006
Εισιτήριο για ... Βερολίνο

Ευρωπαϊκή κόντρα πράξη δεύτερη. Κάπως έτσι μοιάζουν τα πράγματα στο φετινό Μουντιάλ, όπου σήμερα διεξάγεται ο δεύτερος ημιτελικός της διοργάνωσης αποτελώντας και αυτό υπόθεση της «γηραιάς ηπείρου» αφού Γαλλία και Πορτογαλία (22.00, ΝΕΤ) κοντράρονται για ένα εισιτήριο στον τελικό της Κυριακής.

Οι πρώην παγκόσμιοι και πρωταθλητές Ευρώπης «τρικολόρ» ψάχνουν την επιστροφή στα πρωτεία προκειμένου να ολοκληρωθεί ο κύκλος μιας ομάδας που αφήνει το δικό της στίγμα στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Από την άλλη, οι Ιβηρες, διψασμένοι για την υπέρβαση και πληγωμένοι από την αποτυχία τους στο ΕURO 2004 όπου ήταν οικοδεσπότες, έχουν τους δικούς τους λόγους να ζητάνε τη νίκη-πρόκριση.

Ετσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα φαβορί θεωρούνται οι Γάλλοι μετά τη σπουδαία εμφάνιση και τη νίκη, που άφησε εκτός νυμφώνος τη Βραζιλία. Ο Ζιντάν θέλει να ολοκληρώσει την καριέρα του με μια παρουσία σε τελικό, ο τεχνικός της ομάδας Ρέιμον Ντομενέκ να δώσει απαντήσεις στα μέχρι προ 10 ημερών καυστικά σχόλια γι' αυτόν από τον γαλλικό Τύπο και οι υπόλοιποι Γάλλοι να δείξουν ότι μπορούν να καταφέρουν την επιτυχία του 1998. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν αφού κάποιες ενοχλήσεις του Μακελελέ δεν εμπνέουν ανησυχία. Εκείνο που προσπάθησε να κάνει πάντως ο Ντομενέκ όλες αυτές τις μέρες ήταν να προσγειώσει τους παίκτες του που μετά τον αποκλεισμό της Βραζιλίας βρέθηκαν στον έβδομο ουρανό.

Το 2004 ως οικοδεσπότες του EURO είχαν την ευκαιρία για διάκριση αλλά ούτε καν την ...ακούμπησαν. Αυτή τη φορά οι Πορτογάλοι είναι αποφασισμένοι να την πιάσουν από τα ...μαλλιά. Η πρόκριση στον τελικό θα σημαίνει τεράστια επιτυχία για τους Ιβηρες χώρια το γεγονός ότι όπως λένε και οι ίδιοι «μετά όλα γίνονται...». Στην ομάδα μετά και τον αποκλεισμό της Αγγλίας έστω και στα πέναλτι επικρατεί αισιοδοξία. Προβλήματα στα αγωνιστικά δεν υπάρχουν. Οι Ρονάλντο και Φίγκο, που έκαναν χαλαρό πρόγραμμα λόγω ενοχλήσεων που αισθάνονταν, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα δώσουν το «παρών».


Να κάνουν το βήμα παραπάνω ετοιμάζονται σήμερα Σκολάρι και Πορτογαλία

Associated Press

Να κάνουν το βήμα παραπάνω ετοιμάζονται σήμερα Σκολάρι και Πορτογαλία

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ