Τετάρτη 5 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΖΕΚΗΣ
Διεθνείς και τοπικές «παράγκες» συμφερόντων

Ο βουλευτής του ΚΚΕ κατηγορεί παράλληλα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για αδιαφορία όσον αφορά το λαϊκό αθλητισμό

Οι αλλαγές που έγιναν στο νομοσχέδιο κάτω από την πίεση της ΦΙΦΑ δείχνουν ότι οι κάθε είδους «παράγκες» ζουν και βασιλεύουν και σε διεθνές, αλλά και σε τοπικό επίπεδο, τόνισε ο εισηγητής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης, σχολιάζοντας τις υποχωρήσεις του Γ. Ορφανού. Αυτές οι «παράγκες», είπε, δρουν σαν αράχνη υπέρ των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και σε βάρος των απλών φιλάθλων και του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Ο Α. Τζέκης παρατήρησε ότι είναι μεν σεβαστή η αυτονομία των όποιων αθλητικών ομοσπονδιών, αλλά από την άλλη είναι απαραίτητος και ο αναγκαίος έλεγχος από το κράτος.

Σχολιάζοντας το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, το οποίο καταψήφισε επί της αρχής, είπε ότι ψευδεπίγραφα η εισηγητική έκθεση αναφέρεται στη σπουδαιότητα και το ρόλο του αθλητισμού, αφού ο ρόλος αυτός επιτυγχάνεται μόνο με τον ερασιτεχνικό και το μαζικό λαϊκό αθλητισμό, ο οποίος είναι δικαίωμα και όχι εμπόρευμα. Στην πράξη, τόνισε, και η σημερινή κυβέρνηση υποκρίνεται για το δήθεν ενδιαφέρον της για το λαϊκό αθλητισμό την ίδια στιγμή που θεσμοθετεί την υποταγή των αθλητικών δραστηριοτήτων στις οικονομικές και εμπορικές δραστηριότητες των μεγαλοπαραγόντων. Με το νομοσχέδιο, είπε ο Α. Τζέκης, και την καθιέρωση της «Σούπερ Λίγκας» προωθείται ως συνέχεια αντίστοιχων πολιτικών του ΠΑΣΟΚ η πλήρης σχεδόν επαγγελματοποίηση του αθλητισμού και ειδικά του ποδοσφαίρου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα πολυποίκιλα συμφέροντα των μεγαλοπαραγόντων. Για την εμπορευματοποίηση αυτή, τόνισε ο εισηγητής, πίεσαν τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, αλλά και η ΕΠΟ όλα αυτά τα χρόνια ήταν στραμμένη στην εξυπηρέτηση των ποικίλων εμπορικών συμφερόντων.

Μάλιστα με το νομοσχέδιο ρυθμίζονται ευνοϊκά για τα ιδιωτικά συμφέροντα τα διάφορα χρέη των ΠΑΕ προς το κράτος και τα ασφαλιστικά Ταμεία, ενώ δε λείπουν και οι διατάξεις για φοροελαφρύνσεις των διαφόρων «επενδυτών». Είναι χαρακτηριστικό, είπε, ότι δίνονται 220 στρέμματα για το γήπεδο του ΠΑΟ και για τις συναφείς εμπορικές χρήσεις, την ίδια στιγμή που 30 και 40 ερασιτεχνικοί σύλλογοι στριμώχνονται σε ένα και μοναδικό γήπεδο. Εάν θέλουν, κατέληξε ο Α. Τζέκης, οι διάφοροι μεγαλοπαράγοντες να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, ας το κάνουν τουλάχιστον με τα δικά τους λεφτά και όχι με τα λεφτά των φορολογουμένων μέσω των κάθε είδους επιδοτήσεων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην υπηρεσία των πολυεθνικών(2010-06-16 00:00:00.0)
Παζάρια συμφερόντων(2006-07-06 00:00:00.0)
Συνεχίζεται η εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων(2005-07-07 00:00:00.0)
«Πάρτε τους το πρωτάθλημα»(2002-09-18 00:00:00.0)
Παραμένει η αντιλαϊκή φορολογική πολιτική(2002-08-29 00:00:00.0)
Φιμώνουν κάθε αντίθετη φωνή(2001-09-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ