Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
BOYΛH
«Πάρτε τους το πρωτάθλημα»

Παρέμβαση της βουλευτή του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη, κατά τη συζήτηση στη Βουλή του «αθλητικού νομοσχεδίου»

Η κυβέρνηση, εάν είχε την πολιτική βούληση να απαντήσει στον εκβιασμό των ΠΑΕ, τότε θα μπορούσε να αντιδράσει. Γι' αυτήν την περίοδο και μέχρι να τελειώσει ένας εξονυχιστικός οικονομικός έλεγχος στις ΠΑΕ, τη διοργάνωση του πρωταθλήματος να την αναλάβει η ΕΠΟ και να χρησιμοποιούνται σ' αυτό και ερασιτέχνες.

Την πρόταση αυτή έκανε χθες ο βράδυ η βουλευτής του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη, μιλώντας ως εισηγήτρια στη Βουλή στο «αθλητικό νομοσχέδιο», ρίχνοντας έτσι «το γάντι» στην κυβέρνηση. Τόνισε, με βάση την πρόταση, ότι, όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος στις ΠΑΕ, τότε να αποφασιστεί ποιες από αυτές θα πληρούν τις προδιαγραφές και ποιες θα ακολουθήσουν την πορεία άλλων μεγάλων ΠΑΕ της Ευρώπης, οι οποίες υποβιβάστηκαν, ανεξάρτητα από το ιστορικό όνομα που κουβαλούσαν. Θέλοντας να δείξει την υποταγή της κυβέρνησης στα εκάστοτε κελεύσματα των ΠΑΕ, είπε χαρακτηριστικά ότι εάν ίσχυε το προτεινόμενο νομοσχέδιο, τότε οι ΠΑΕ θα μπορούσαν να συνεχίζουν τον εκβιασμό της αποχής από το πρωτάθλημα και, ταυτόχρονα, να αμείβονται από το ΠΡΟΠΟ, ακόμα και εάν αυτό είχε αγγλικούς αγώνες.

Η βουλευτής του ΚΚΕ είπε ότι η κυβέρνηση με τη στάση της ανέχεται τον εκβιασμό των ΠΑΕ, όπως έδειξε και το πρόσφατο παρελθόν, όταν πάντα έβρισκε νομοθετική ανταπόκριση η όποια απαίτηση των μεγαλοπαραγόντων για οικονομική ενίσχυση από το κράτος. Εχετε, είπε απευθυνόμενη στους αρμόδιους υπουργούς, αποδεχτεί πλήρως την εμπορευματοποίηση του αθλητισμού και την είσοδο της αγοράς σ' αυτόν και γι' αυτό με το συζητούμενο «πολυνομοσχέδιο» επιχειρείτε μια ισορροπία και μια διαιτησία ανάμεσα σε τεράστια οικονομικά συμφέροντα που δρουν στο χώρο. Δεν είναι τυχαίο, πρόσθεσε, που παρά τα όσα λέγονται κατά καιρούς ποτέ δεν υποβιβάστηκε μια μεγάλη ομάδα, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά: «Είναι δύσκολο να γυρίσουμε στον αμιγώς ερασιτεχνικό αθλητισμό. Μήπως μπορούμε να γυρίσουμε στον τίμιο αθλητισμό;».

Η Λ. Κανέλλη είπε ότι η αρπαχτική διάθεση των ΠΑΕ έφτασε στο σημείο αυτοί να διεκδικούν ακόμα και τα γήπεδα των ερασιτεχνικών σωματείων και τόνισε ότι οι ακολουθούμενες πολιτικές οδηγούν στη σταδιακή επαγγελματοποίηση τον όποιο ερασιτεχνικό αθλητισμό υπάρχει ακόμα στη χώρα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διεθνείς και τοπικές «παράγκες» συμφερόντων(2006-07-05 00:00:00.0)
«Γροθιά» στις λογικές της μιζέριας(2006-02-16 00:00:00.0)
Συνεχίζεται η εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων(2005-07-07 00:00:00.0)
Ρυθμίσεις χρεών, αστυνομοκρατία και συμφέροντα(2004-09-02 00:00:00.0)
Ολα για τους... παράγοντες(2004-08-03 00:00:00.0)
Καλά μαντάτα(2004-07-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ