Τετάρτη 12 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
... του έρωτα και της αγάπης

Η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» παρουσιάζει την παράσταση «Τα τραγούδια του έρωτα και της αγάπης», σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη, αύριο (13/7, 9 μ.μ.), στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πάτρα 2006 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης». Η έννοια της αγάπης στο έργο του συνθέτη είναι το θέμα της παράστασης. Η αγάπη σε όλες τις εκφάνσεις της: ο έρωτας, η μητρική και αδελφική αγάπη, η φιλία, η αγάπη ως «πυρήνας» όλης της ζωής, ως «κύκλος» στο κέντρο της σκηνής, μέσα στον οποίο εξελίσσεται η παράσταση.

Οι Νένα Βενετσάνου, Δημήτρης Μπάσης, Γιώργος Θεοδωράκης, Τζούλια Σουγλάκου και Ζάχος Τερζάκης, με την ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», και με σκηνοθετική επιμέλεια της Μαργαρίτας Θεοδωράκη, διατρέχουν όλο το έργο του συνθέτη, που έχει ως επίκεντρο την αγάπη σε συνεχή διάλογο με την οθόνη που θυμίζει τις διεθνείς απάνθρωπες συνθήκες, υπό τις οποίες καλείται σήμερα η αγάπη να παλέψει και να επιβιώσει.

Η σύνθεση αυτή περιλαμβάνει αποσπάσματα από τα έργα «Επιτάφιος», «Το τραγούδι του νεκρού αδελφού», «Αρχιπέλαγος», «Λιποτάκτες», «Ραντάρ», «Μπαλάντες», «Μαουτχάουζεν», «Κατάσταση πολιορκίας», «3η Συμφωνία», «Ζορμπάς», «Αντιγόνη» και άλλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ