Τετάρτη 12 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Χιλιανή τέχνη στο Μουσείο Μπενάκη

Την πολυμορφία της καλλιτεχνικής πραγματικότητας που επικρατεί σήμερα στη Χιλή, επιχειρεί να παρουσιάσει η έκθεση «Χιλιανή τέχνη - Ξεπερνώντας τα σύνορα». Από σήμερα και έως τις 20 Αυγούστου, στο νέο κτίριο του Μουσείου Μπενάκη (Πειραιώς 138), πενήντα οκτώ σύγχρονοι Χιλιανοί καλλιτέχνες παρουσιάζουν έργα, τα οποία καλύπτουν πολλούς τομείς της καλλιτεχνικής δημιουργίας: ζωγραφική, χαρακτική, γλυπτική, φωτογραφία, βίντεο και εγκαταστάσεις. Είναι η πρώτη φορά που μία τόσο μεγάλη σε συμμετοχή έκθεση περνά τα σύνορα της Χιλής και ταξιδεύει στην Ευρώπη. Ηδη, φιλοξενήθηκε (με τη συμμετοχή 78 καλλιτεχνών) στην Κροατία, στη Ρουμανία, στην Τσεχία, στην Πολωνία κ.α., ενώ μετά τη χώρα μας θα παρουσιαστεί στη Σουηδία, στην Κίνα και την Ιαπωνία.

Οπως ανέφερε στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου η πρέσβειρα της Χιλής στην Ελλάδα, Σ. Πρατς: «Η παρουσίαση της έκθεσης αυτής στην Ελλάδα, όπου ενυπάρχουν πολλές αντίστοιχες ιστορικές και πολιτισμικές μνήμες, τόσο στο πρόσφατο όσο και στο απώτερο παρελθόν, μπορεί να αποτελέσει αφορμή για γόνιμες συζητήσεις, αλλά και συγκρίσεις, ως προς τους τρόπους έκφρασης των νέων καλλιτεχνών των δύο χωρών».

Η έκθεση χωρίζεται σε τέσσερις ενότητες: Στην πρώτη παρουσιάζονται νεκρές φύσεις, τοπία και αστικά τοπία. Η δεύτερη περιλαμβάνει ζωγραφικά, κυρίως, έργα, ενώ στην τρίτη φιλοξενούνται δείγματα με αναφορές στη θρησκευτική και την προκολομβιανή τέχνη, αλλά και την τέχνη των ιθαγενών. Η τέταρτη ενότητα περιλαμβάνει, κυρίως, βίντεο αρτ και εγκαταστάσεις που συνδέονται με κοινωνικά θέματα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκθεση έργων Ελλήνων δημιουργών στη Ρωσία (2016-11-30 00:00:00.0)
Διπλή παρουσίαση (2006-08-20 00:00:00.0)
Ελληνική Τέχνη στη Μαδρίτη (2004-02-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ