Τετάρτη 12 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΥΛΑΞΗΣ «ΒΑΚΕΝΧΟΥΤ»
Αστυνομοκρατία στο κάτεργο

Εξι (!) περιπολικά συνέδραμαν χτες την εργοδοσία, την ώρα που οι ταξικές δυνάμεις πραγματοποιούσαν εξόρμηση ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις

Η αφίσα του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, με την οποία καλεί τους εργαζόμενους σε αντίσταση στα σχέδια της «Βάκενχουτ»
Η αφίσα του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, με την οποία καλεί τους εργαζόμενους σε αντίσταση στα σχέδια της «Βάκενχουτ»
Την ανησυχία που προκαλεί στην εργοδοσία αλλά και στην κυβέρνηση η επίμονη δράση των ταξικών δυνάμεων για τα δικαιώματα των εργαζομένων, επιβεβαίωσε η χτεσινή κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια εξόρμησης που πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας στην εταιρεία φύλαξης «Βάκενχουτ». Η αποφασιστικότητα του ταξικού σωματείου αλλά και η άρνηση των ίδιων των εργαζομένων στην εταιρεία να δεχτούν ως τετελεσμένο γεγονός τη μεθοδευμένη απόλυση-δίωξη του Πέτρου Κεφαλά, γγ του Συνδέσμου, μέλους του επιχειρησιακού σωματείου και στελέχους του ΠΑΜΕ, έχουν θορυβήσει την εργοδοσία, η οποία στα αντεργατικά της σχέδια απολαμβάνει την ολόπλευρη στήριξη της κυβέρνησης. Σ' αυτά τα πλαίσια έξι συνολικά οχήματα της αστυνομίας στάλθηκαν χτες για να «επιβλέψουν» την εξόρμηση έξω από την εταιρεία.

Η χτεσινή εξόρμηση έδωσε συνέχεια στην πολύμορφη δράση που ανέπτυξε όλο το προηγούμενο διάστημα ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, απαιτώντας την άμεση ανάκληση της απόλυσης του Πέτρου Κεφαλά και την παύση των συνδικαλιστικών διώξεων τις οποίες η εργοδοσία έχει εξαπολύσει σε βάρος εργαζομένων στην εταιρεία που δεν μπορεί να βάλει στο τσεπάκι της. Ο Πέτρος Κεφαλάς απολύθηκε στα τέλη του περασμένου Μάη, ύστερα από την άρση της συνδικαλιστικής του προστασίας από τη δευτεροβάθμια επιτροπή του άρθρου 15 του Ν. 1264/82, στην οποία, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, κλήθηκαν ψευδομάρτυρες για να στηρίξουν τις κατηγορίες της εργοδοσίας.

Για τους εργαζόμενους της επιχείρησης γίνεται όλο και πιο επιτακτική η ανάγκη οργάνωσης του αγώνα τους μέσα από το συνδικάτο. Αλλά και το να γυρίσουν την πλάτη στις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που μένουν προκλητικά άπραγες, τόσο στο επιχειρησιακό σωματείο όσο και στην κλαδική ομοσπονδία, την ΟΜΥΠΑΕ, σφυρίζοντας αδιάφορα μπροστά στην εργοδοτική τρομοκρατία. «Συναποφάσισαν και μεθόδευσαν από κοινού με την εργοδοσία τη συνδικαλιστική και πολιτική δίωξη του Πέτρου Κεφαλά ώστε να πετύχουν την απόλυσή του, με στόχο να έχει λυμένα τα χέρια της η εργοδοσία ώστε ανεμπόδιστα να προχωρήσει τα αντεργατικά της σχέδια... Η δράση των ταξικών δυνάμεων όλα τα προηγούμενα χρόνια έβαλε εμπόδια στα σχέδια της εργοδοσίας και αποκάλυπτε τον εργοδοτικό ρόλο της πλειοψηφίας του σωματείου και της ΟΜΥΠΑΕ», επισημαίνει σχετικά ο Σύνδεσμος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ