Τετάρτη 12 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΑμΕΑ
«Πολύς θόρυβος για το τίποτε» τα χαράτσια

Προκλητικός ο υφυπουργός Υγείας στη συζήτηση Ερώτησης που κατέθεσε το ΚΚΕ

Την επιδείνωση των ήδη διογκωμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περίθαλψη των παιδιών με μεγάλες μαθησιακές δυσκολίες και αναπηρίες κατήγγειλε χτες στη Βουλή, με Ερώτησή της η βουλευτής του ΚΚΕ Βέρα Νικολαΐδου, εστιάζοντας ιδιαίτερα στην υποχρεωτική καταβολή χρημάτων από τους γονείς ακόμη και στα ιδρύματα που λειτουργούν υπό την εποπτεία του δημοσίου.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο υφυπουργός Υγείας Γιώργος Κωνσταντόπουλος, επιχείρησε να ωραιοποιήσει την κατάσταση, λέγοντας ότι «δεν είμαστε μια χώρα τριτοκοσμική», ενώ έμμεσα επέκρινε το ΚΚΕ, υποστηρίζοντας πως «δεν μπορούμε να λέμε ότι η ειδική αγωγή απουσιάζει από την πατρίδα μας». Οσον αφορά τα ιδρύματα, σημείωσε ότι το μεγαλύτερο μέρος της επιχορήγησής τους «καλύπτεται μέσω του προϋπολογισμού» και «ένα 10% είτε από δωρεές είτε από τους γονείς». Οπως είπε, «είναι 2 ευρώ ημερησίως» άρα «πολύς θόρυβος για το τίποτε», ενώ υποστήριξε ότι οι γονείς παιδιών με βαριές αναπηρίες λαμβάνουν το ανάλογο επίδομα.

«Παρουσιάσατε πάρα πολύ ιδεατή την κατάσταση» σχολίασε ανταπαντώντας στην τοποθέτηση του υφυπουργού η Βέρα Νικολαΐδου, τονίζοντας ότι σήμερα «800 χιλιάδες παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες βρίσκονται εκτός ειδικής αγωγής» και «υπάρχουν μόνον 200 δημόσια κρεβάτια, ενώ χρειάζονται 2.000». Παράλληλα, η βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι «το 80% των αναπήρων από αυτούς που είναι ικανοί για εργασία, είναι άνεργοι» και σαν να μην φτάνουν αυτά, «τα ιδρύματα ζητάνε όλο και περισσότερα». Ενδεικτικά ανέφερε ότι υπάρχουν ιδρύματα που θέλουν «100 ευρώ σαν εγγραφή και 720 ευρώ το χρόνο». Οσον αφορά τα επιδόματα που επικαλέστηκε ο υφυπουργός Υγείας, αναρωτήθηκε «με 330 ευρώ τι μπορεί να καλύψει ένας γονιός». «Δεν πάει άλλο» δήλωσε η Β. Νικολαΐδου σημειώνοντας πως «κλέβουν τα Ταμεία αυτά τα ιδρύματα για να λειτουργήσουν». Αναφερόμενη στη θέση του ΚΚΕ, επισήμανε πως «εμείς λέμε να μην πληρώσει κανένας γονιός» και τα ιδρύματα «να τα κάνετε δημόσια. Δεν μπορείτε να λέτε ότι κάνετε κοινωνική πολιτική χωρίς αυτά να είναι δημόσια, κι όταν λέμε δημόσια, εννοούμε δωρεάν».

  • Οι γονείς πληρώνουν 300 ευρώ δίδακτρα το μήνα στο Σύνδεσμο Προστασίας Παίδων Χολαργού και όχι στο ΚΕΠΕΑ Ορίζοντες -όπως γράψαμε εκ παραδρομής χτες. Οι Ορίζοντες αύξησαν τα δίδακτρα - πέραν όσων πληρώνουν τα Ταμεία - σε 90 ευρώ από 70 ευρώ που ήταν μέχρι τώρα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ