Τετάρτη 12 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Πρωτοβουλίες για κλιμάκωση του αγώνα

Συνέντευξη Τύπου σήμερα, πλατιά σύσκεψη την Πέμπτη

Πρωτοβουλίες για την κλιμάκωση του αγώνα, με στόχο την υπογραφή μιας κλαδικής σύμβασης που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των τραπεζοϋπαλλήλων, αναλαμβάνει το ΠΑΜΕ Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, καλώντας τους εργαζόμενους του κλάδου να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Σήμερα το πρωί, το ΠΑΜΕ παραχωρεί συνέντευξη Τύπου, στις 12 μ., στη Λέσχη του Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας (Ακαδημίας 60), ενώ αύριο, Πέμπτη 13 Ιούλη, οργανώνει σύσκεψη τραπεζοϋπαλλήλων, για να σχεδιαστεί παραπέρα η αγωνιστική δράση.

Με επιστολή του σε όλους τους συλλόγους - μέλη της ΟΤΟΕ, το ΠΑΜΕ Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα γνωστοποιεί ακόμα μία φορά τις προτάσεις του για την κλαδική σύμβαση: «Να απορρίψουμε τα σχέδια των εργοδοτών για το ωράριο. Να ακυρωθούν τώρα όλα τα "ειδικά ωράρια" που παράνομα ισχύουν στις τράπεζες. Να διεκδικήσουμε κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας με βάση τις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες μας: 1.300 ευρώ στο 1ο κλιμάκιο του ενιαίου μισθολογίου, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο (Δευτέρα - Παρασκευή 8.00-15.00), πλήρη και σταθερή εργασία για όλους. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ».

Πρόκειται για ένα διεκδικητικό πλαίσιο, που στοχεύει στην προστασία και επέκταση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ενάντια στις αντεργατικές μεθοδεύσεις των τραπεζιτών, που σιγοντάρει με τη στάση της η πλειοψηφία της ΟΤΟΕ. «Η ηγεσία της ΟΤΟΕ φέρει μεγάλη ευθύνη γι' αυτήν την εξέλιξη. Με την τακτική που έχει ακολουθήσει μέχρι σήμερα, υπάρχει κίνδυνος να μην υπογραφεί ΣΣΕ ή να έχουμε σύμβαση όχι μόνο πίσω από τις ανάγκες μας, αλλά και να περάσουν οι απαιτήσεις των τραπεζιτών για ανατροπή του ωραρίου», τονίζει το ΠΑΜΕ, επισημαίνοντας ότι «περιθώρια για άλλες καθυστερήσεις δεν υπάρχουν». Γι' αυτό και προτείνει ανοιχτά στο Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ να προχωρήσει σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις. Μεταξύ άλλων, προτείνει να γίνουν έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις, να συγκροτηθούν απεργιακές επιτροπές σ' όλους τους χώρους εργασίας, αλλά και σε επίπεδο νομού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ