Τετάρτη 12 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ
Αποφασιστική απάντηση και στην κάλπη

Δήλωση του υποψήφιου υπερνομάρχη Αθήνας - Πειραιά της ΝΑΣ για τις μεθοδεύσεις σε βάρος των ΒΑΕ και τη συνολικότερη επίθεση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στην Κοινωνική Ασφάλιση

Το πετσόκομμα της λίστας των ΒΑΕ και η συνολικότερη αντιασφαλιστική επίθεση αποτελεί βασικό κριτήριο ψήφου στις επερχόμενες εκλογές, τονίζει στη δήλωσή του ο Γ. Μαυρίκος
Το πετσόκομμα της λίστας των ΒΑΕ και η συνολικότερη αντιασφαλιστική επίθεση αποτελεί βασικό κριτήριο ψήφου στις επερχόμενες εκλογές, τονίζει στη δήλωσή του ο Γ. Μαυρίκος
Τη μεθόδευση της κυβέρνησης να πετσοκόψει τη λίστα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΒΑΕ) μέσω της τροπολογίας που κατέθεσε την Παρασκευή στη Βουλή, αλλά και τη συνολικότερη επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και επικουρείται και από «εκθέσεις τραπεζών», όπως αυτή της ALPHA BANK, σχολίασε με χτεσινή του δήλωση ο Γιώργος Μαυρίκος, υποψήφιος υπερνομάρχης Αθήνας - Πειραιά με τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία».

Οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος

«Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, συνεπείς εκφραστές της ίδιας πολιτικής, που χτυπάει τα δικαιώματα των εργαζομένων και αυγαταίνει τα κέρδη της πλουτοκρατίας», τόνισε ο Γ. Μαυρίκος σχετικά με τα ΒΑΕ. «Η κυβέρνηση της ΝΔ, εφαρμόζοντας το Νόμο 3029/02 του ΠΑΣΟΚ, προωθεί το πετσόκομμα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων με την τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή. Τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης θα αυξηθούν για χιλιάδες εργαζόμενους, οι μισθοί και οι συντάξεις τους θα μειωθούν. Αποτελεί ψέμα ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι δε θα θιγούν όσοι εργαζόμενοι εντάσσονται στο σημερινό καθεστώς των ΒΑΕ μέχρι 1/1/2008. Και αυτοί οι εργαζόμενοι, αν τα επαγγέλματά τους βγουν από τη λίστα των ΒΑΕ, θα βρεθούν μπροστά στο δίλημμα: ή να απολυθούν και να αντικατασταθούν από εργαζόμενους χωρίς το καθεστώς των ΒΑΕ ή να αποδεχτούν το κουτσούρεμα των δικαιωμάτων τους» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «τεράστιες είναι οι ευθύνες της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, που συμμετείχε ενεργά στη διαμόρφωση του Ν. 3029/02 και σήμερα τον υπερασπίζεται, αλλά και εκείνων των πολιτικών δυνάμεων, όπως ο ΣΥΝ, που για χρόνια νομιμοποίησαν τους ψευτοδιαλόγους της απάτης».

Μέρος της συνολικότερης επίθεσης

Ο Γ. Μαυρίκος τόνισε ότι «η τροπολογία αυτή της κυβέρνησης εντάσσεται στα γενικότερα σχέδια της πλουτοκρατίας και της ΕΕ για παραπέρα κατεδάφιση του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης και για συνολική αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Το έδαφος διαμορφώνεται μεθοδικά με ένα μπαράζ τρομοκρατικών δημοσιευμάτων που στόχο έχουν να κάνουν τους εργαζόμενους συνένοχους αυτής της πολιτικής. Είναι ενδεικτική η μελέτη των τραπεζιτών της ALPHA BANK, με τα κολοσσιαία κέρδη, που δημοσιεύεται σήμερα (σ.σ. χτες) σε μια σειρά εφημερίδες κάτω από τον εύγλωττο τίτλο "Σύνταξη στα 75 για τις ηλικίες από 30 και κάτω"».

«Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να δείξουν καμία ανοχή απέναντι στους σχεδιασμούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ, του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στις αντιδραστικές αλλαγές. Να κάνουν ένα αποφασιστικό βήμα μαυρίζοντας τους συνδυασμούς ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ στις τοπικές εκλογές και στηρίζοντας τη "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" και τους αγωνιστικούς συνδυασμούς σε όλους τους Δήμους», κατέληξε στη δήλωσή του ο Γ. Μαυρίκος.

Καταγγέλλουν τα ταξικά Εργατικά Κέντρα

Τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών καταγγέλλει με ανακοίνωσή του και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Υπογραμμίζει, επίσης, ότι «ο διάλογος της ντροπής και της απάτης που επιδιώκουν δεν είναι τίποτα άλλο από ένα στημένο παιχνίδι που στόχο έχει να χειραγωγήσει, να αποπροσανατολίσει την εργατική τάξη για να επιβάλλουν το νόμο της ζούγκλας». Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Σάμου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στη λαιμητόμο της εργοδοτικής κερδοφορίας (2008-08-31 00:00:00.0)
Προάγγελος ανατροπών (2008-02-20 00:00:00.0)
Στόχος η ουσιαστική κατάργηση του θεσμού (2007-12-28 00:00:00.0)
Για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά (2007-10-02 00:00:00.0)
Ψηφίστηκε η αντιδραστική τροπολογία (2006-07-27 00:00:00.0)
Κραυγαλέα αντιασφαλιστική συμμαχία (2006-07-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ