Πέμπτη 13 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ «ΤΟΡ - Μ1»
«Θολό τοπίο» για τους ελβετικούς λογαριασμούς

Αδιευκρίνιστο παραμένει το πότε τελικά θα βρεθούν στη διάθεση του Ελληνικού Κοινοβουλίου τα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών στην Ελβετία που εμπλέκονται στην υπόθεση των αντισταθμιστικών οφειλών για τα πυραυλικά συστήματα «ΤΟΡ - Μ1», παρότι οι ελβετικές αρχές έκαναν αποδεκτό το σχετικό αίτημα της Ειδικής Επιτροπής της Βουλής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ομόφωνα η Επιτροπή, οι ελβετικές αρχές έκαναν δεκτό το αίτημα δικαστικής συνδρομής για το άνοιγμα συγκεκριμένων λογαριασμών, αλλά ζητούν ξανά εξηγήσεις σχετικά με το αν λειτουργεί για το θέμα Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής και άλλες διαδικαστικές λεπτομέρειες. Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή στην ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι σχετικές διευκρινίσεις «έχουν ήδη δοθεί σε προηγούμενη αλληλογραφία της επιτροπής με τις ελβετικές αρχές».

Υπενθυμίζουμε ότι έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για το θέμα, χωρίς να καταλήξει στην απόδοση ευθυνών. Παρ' όλα αυτά, με πρωτοβουλία της κυβέρνησης η Βουλή έχει συστήσει Ατυπη Επιτροπή για την εξέταση και των ελβετικών λογαριασμών, ενώ έχει παρατείνει τις εργασίες της Ολομέλειας του Σώματος για ολόκληρο το καλοκαίρι προκειμένου να μην υπάρξει ζήτημα παραγραφής πιθανών αδικημάτων.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ατυπης Επιτροπής Ι. Τραγάκης μίλησε ευθέως για προσπάθεια κωλυσιεργίας αποδίδοντάς τη στις ελβετικές αρχές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ