Τρίτη 18 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Αποφεύγουν την αντιπαράθεση ουσίας οι υποψήφιοι του δικομματισμού

Τους ανισότιμους όρους της εκλογικής μάχης, αλλά και την ψευτοαντιπαράθεση για να συγκαλυφτεί η κοινή ταξική πολιτική ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, σχολίασε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στη συνέντευξη Τύπου για τις τοπικές εκλογές

Στο εμπάργκο που έχει επιβληθεί από την πλειοψηφία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης - δημόσιων και ιδιωτικών - στους συνδυασμούς που στηρίζουν από κοινού το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση και η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, αναφέρθηκε εισηγητικά η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου. Το ζήτημα επανήλθε στη συζήτηση με τους δημοσιογράφους. Απαντώντας στο ερώτημα για το εάν οι δυνάμεις που στηρίζουν τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια συνεργασίας σκέφτονται να αντιμετωπίσουν κάπως αυτήν την κατάσταση, πέρα από την προφορική καταγγελία, η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε:

«Βεβαίως. Κατ' αρχήν ήδη έχουμε θέσει το θέμα στη Βουλή. Και όχι μόνο με την τυπική διαδικασία μιας Ερώτησης, αλλά προκαλέσαμε και τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αφού λένε ότι είναι ευαίσθητοι στα περί πληροφόρησης και διαφάνειας κλπ., πολιτικά να πουν ότι πρέπει να καλούνται όλοι και να γίνει μια ολοκληρωμένη συζήτηση. Δεν τους ζητάμε να χρησιμοποιήσουν κανένα παρασκήνιο σ' αυτό. Αφού λένε περί διαφάνειας, πολιτικά αυτή τη στιγμή ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να έβγαιναν και να έλεγαν ότι όλοι ενδιαφερόμαστε να υπάρχει μια πλήρως και ολοκληρωμένη ενημέρωση των ψηφοφόρων. Δηλαδή, ξέρετε; Δεν είναι πολλές φορές μέτρα διοικητικά που επιβάλλουν κάτι. Η πολιτική τοποθέτηση είναι η καλύτερη πρακτική. Δεν το κάνουν, διότι τους βολεύει.

Να σας πω. Πάει ας πούμε ο κ. Σκανδαλίδης ή πάει ο κ. Κακλαμάνης σε κάτι "παρτάκια", κάτι τέτοια, συζητήσεις σε κάτι τηλεοπτικές εκπομπές που είναι μέχρι και "παρτάκια". Θα μπορούσαν να πουν: Εδώ πρέπει να γίνουν οργανωμένες συζητήσεις πάνω σε θέματα, να είναι όλοι. Δε λένε. Ακκίζονται γύρω από αυτό, καλούν τους δύο. Γιατί υπάρχει και η άποψη ότι αρκεί να περάσεις από την τηλεόραση. Τώρα, άμα είσαι στο σόου της κυρίας τάδε ή στο σόου του κυρίου τάδε, δεν έχει καμία σημασία. Σημασία έχει να κάνεις ένα πέρασμα από την τηλεόραση. Δεν είναι έτσι. Αλλά δε θέλουν μια συζήτηση, όπου θα πάρουν θέση πάνω σε θέματα, όπως συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ιδιωτικοποιήσεις. Δε θέλουν να πάρουν θέση».

«Ανορθολογικοί και παράλογοι»

«Οταν ανοιχτούν ζητήματα που σχετίζονται με το ρόλο του θεσμού απέναντι στους επιχειρηματίες, δε θέλουν να πάρουν θέση», συνέχισε η Αλέκα Παπαρήγα. «Και προτιμούν να τσακώνονται μεταξύ τους, για το αν θα μπει χώμα ξανά στην Ομόνοια, ή αν θα κινούμαστε στο δρόμο με ποδήλατο. Δηλαδή, μιλάμε για πράγματα, τα οποία, πώς να σας πω τώρα, έπρεπε η Αθήνα να έχει 500.000 κατοίκους για να μιλάμε για Αθήνα με ποδήλατα και τεράστιους δρόμους φαρδιούς. Τι ποδήλατα; Οποιος ανέβει σε ένα ποδήλατο, σε 10 μέτρα έχει πέσει κάτω από τα καυσαέρια που έχει εισπνεύσει. Είναι σοβαρά ζητήματα αυτά; Η Αθήνα, λέει, του ποδηλάτου. Ποιος τολμάει να ανέβει στο ποδήλατο; Εδώ δεν υπάρχει Αθλητισμός και Φυσική Αγωγή μέσα στα σχολεία και θα την κάνουμε τη Φυσική Αγωγή μέσα στο καυσαέριο, στους στενούς δρόμους, δίπλα στα αυτοκίνητα και στα μηχανάκια.

Μπορεί, δηλαδή, κανείς να ψηφίσει αυτούς τους ανθρώπους; Πέρα από πολιτικά. Με αυτό εμφανίζονται ανορθολογικοί και παράλογοι ακριβώς για να κρύψουν την ταξική τους πολιτική. `Η λένε στον κόσμο ότι είστε ηλίθιοι που μας ψηφίζετε και επομένως έτσι σας μεταχειριζόμαστε. Δεν ξέρω, έτσι το ερμηνεύω».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ