Τρίτη 18 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΝΑΟΥΣΑ
Απάντηση στην πολιτική της ανεργίας

Τη διακήρυξη της Παράταξης παρουσίασε χτες ο Αντώνης Φίλης, υποψήφιος δήμαρχος με τη ΔΑΣ

Ο αγώνας των εργαζομένων και των ανέργων της Νάουσας μπορεί και πρέπει να βρει συνέχεια και στην κάλπη των επικείμενων τοπικών εκλογών
Ο αγώνας των εργαζομένων και των ανέργων της Νάουσας μπορεί και πρέπει να βρει συνέχεια και στην κάλπη των επικείμενων τοπικών εκλογών
Με την ψήφο τους στις τοπικές εκλογές να δώσουν μήνυμα ελπίδας για τους αγώνες του αύριο. Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε ο Αντώνης Φίλης υποψήφιος Δήμαρχος Νάουσας της «Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης», παρουσιάζοντας τη διακήρυξη της Παράταξης σε ανοιχτή εκδήλωση που έγινε χτες βράδυ παρουσία πλήθους κόσμου. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο Χρήστος Τρεμπελής, υποψήφιος Νομάρχης Ημαθίας της ΝΑΣ, ο οποίος κάλεσε τους εργαζόμενους να δώσουν ενιαία τη μάχη στο δήμο και τη νομαρχία, να ενισχύσουν τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια της ΝΑΣ και της ΔΑΚ που στηρίζουν το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση, η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών και άλλοι ριζοσπάστες αγωνιστές, για να «σηκωθούμε όλοι λίγο ψηλότερα».

Ο Α. Φίλης αναφέρθηκε στις επιπτώσεις από την πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που στη Νάουσα εκφράζεται με την ανεργία να έχει εισβάλει σε κάθε σπίτι, τους αγρότες να εγκαταλείπουν τη γη τους και τους ΕΒΕ να συνθλίβονται κάτω από τη μέγκενη των πολυεθνικών. Κάνοντας κριτική στη Δημοτική αρχή (ΠΑΣΟΚ) σημείωσε πως «φόρτωσε με νέα βάρη τις πλάτες του λαού, προχωρώντας σε αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΝ, αλλά και σε όλους τους φόρους και τα τέλη. Συνέβαλε στην εμπορευματοποίηση και υποβάθμιση της Παιδείας, επέβαλε τροφεία στους παιδικούς σταθμούς και τέλος χρήσης για τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Ετοιμάζει το ξεπούλημα της περιουσίας του Δήμου με το επενδυτικό πρόγραμμα, π.χ. για τον «ορεινό όγκο», που στην ουσία είναι εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής για «Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα».

«Και η μείζονα αντιπολίτευση έμεινε να διαφωνεί στον τρόπο και στο ρυθμό που θα προωθηθούν αυτές οι αντιλαϊκές επιλογές», είπε ο Α. Φίλης. Και ολοκληρώνοντας την ομιλία του, κάλεσε τον εργαζόμενο λαό, τους άνεργους, όλους τους δημότες, να δώσουν μαζί τη μάχη για ένα Δήμο αγωνιστικό που θα διευκολύνει τη συσπείρωση, την οργάνωση και την αγωνιστική δράση του λαού. Ενα Δήμο που στο επίκεντρο της δράσης του θα έχει την πάλη για τη διεκδίκηση φιλολαϊκών λύσεων στα προβλήματα των εργαζομένων, την ουσιαστική προάσπιση του εισοδήματός τους, την πλήρη κάλυψη των ανέργων, την πάλη ενάντια στην ανεργία και τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Το δικαίωμα της νεολαίας στη μόρφωση και τη δουλιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ