Πέμπτη 20 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
Νέος σεισμός στην Ινδονησία

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.--

Φήμες για έναν ακόμα φονικό παλιρροϊκό κύμα προκάλεσε τον πανικό χτες στην Ιάβα όπου οι εκατοντάδες κάτοικοι άρχισαν να τρέχουν φωνάζοντας «έρχεται το νερό!» προσπαθώντας να απομακρυνθούν από τις ακτές. Οι εικόνες του πρόσφατου τσουνάμι που έπληξε την περιοχή την περασμένη Δευτέρα είναι ακόμα νωπές, ενώ οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 531 και τουλάχιστον άλλοι 270 άνθρωποι ακόμα αγνοούνται.

Οι φήμες αυτές ήρθαν μετά από έναν νέο σεισμό που συγκλόνισε την Τζακάρτα χτες, χωρίς ωστόσο μέχρι χτες το βράδυ να έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή σημαντικές ζημιές, ενώ το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι που εδρεύει στη Χαβάη ανακοίνωσε πως πρόκειται για σεισμό μεγέθους 6,3 ή 6,4 και έσπευσε να καθησυχάσει τους κατοίκους πως δεν προβλέπεται νέο τσουνάμι στην περιοχή.

Σημειώνεται πάντως πως σύντομα συμπληρώνονται δύο χρόνια από το καταστροφικό τσουνάμι που άφησε πίσω του 230.000 νεκρούς και αγνοούμενους και ακόμα δεν υπάρχει σύστημα συναγερμού και προειδοποίησης των κατοίκων για μια ενδεχόμενη απειλή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ