Τετάρτη 26 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
«ΑΪΝΤΕ ΘΥΜΑ, ΑΪΝΤΕ ΨΩΝΙΟ, ΑΪΝΤΕ ΣΥΜΒΟΛΟ ΑΙΩΝΙΟ... »

ΠΟΤΕ ΗΤΑΝ «ΠΕΡΗΦΑΝΑ»; «Προεκλογικώς η Νέα Δημοκρατία είχε υποσχεθεί... πλούσιες συντάξεις προκειμένου να αποσπάσει μεγαλύτερο μερίδιο ψήφων από το ευαίσθητο αυτό τμήμα του σώματος των ψηφοφόρων. Δυόμισι χρόνια μετά, τα επίσημα στοιχεία από τα ασφαλιστικά ταμεία δείχνουν ότι οι έξι στους δέκα συνταξιούχους παίρνουν κύρια σύνταξη κάτω από 500 ευρώ. Ητοι, 16 και κάτι ευρώ την ημέρα. Με αυτά τα χρήματα πρέπει να ζήσουν, να πληρώσουν ενοίκιο, να αγοράσουν φάρμακα... Από τα περήφανα στα εξαθλιωμένα γερατειά» (το άρθρο στο «ΒΗΜΑ»).

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΙΠΕΙ! «Το σύστημα, λοιπόν, είναι άδικο. Πρωτίστως για τους εργαζόμενους και τους εργοδότες που πληρώνουν κανονικά τις εισφορές τους και γεμίζουν τον "κουμπαρά" των ταμείων. Τον "κουμπαρά" από τον οποίο παίρνουν και εκείνοι που εισφοροδιαφεύγουν (...) αυτό που προέχει είναι να αποκτήσουμε ως πολίτες - εργαζόμενοι και εργοδότες - ασφαλιστική συνείδηση» (από το κύριο άρθρο στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

ΠΑΡΑΠΟΝΑ «ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ»: «Είναι ενδεικτικό της ολιγωρίας που χαρακτηρίζει τη δημόσια διοίκηση το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση μας δίνει κονδύλια για να χτίσουμε τις υποδομές προστασίας του περιβάλλοντος και η χώρα μας αρνείται κατ' ουσίαν να απορροφήσει τα χρήματα. Είναι αδιανόητο να μιλάμε για ανάπτυξη διά του τουρισμού και δίπλα στα θέρετρα να χάσκουν ανοιχτές χωματερές, ενώ στις ακτές όπου κολυμπάμε να χύνονται τα αστικά λύματα» (από το κύριο άρθρο στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

ΦΥΤΕΥΟΥΝ... ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ: «Οι νεολαίοι του δημοτικού ψηφοδελτίου του Κώστα Σκανδαλίδη έχουν σήμερα δενδροφύτευση στου Στρέφη. Μπράβο παιδιά! Από γεωπονικής απόψεως όμως είναι άραγε το μεσοκαλόκαιρο η κατάλληλη περίοδος για να φυτέψει κανείς νέα δέντρα;» (ο Μικροπολιτικός στα «ΝΕΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ