Τετάρτη 9 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Βάτραχοι» στην Επίδαυρο

Τους αριστοφανικούς «Βατράχους» παρουσιάζει η «Αττική Σκηνή» σε φεστιβάλ σε ολόκληρη την Ελλάδα και την Κύπρο. Η παράσταση, σε σκηνοθεσία Θανάση Θεολόγη, θα παρουσιαστεί στις 11 και 12/8, στην Επίδαυρο και στις 20/9 στο Ηρώδειο.

Ο σκηνοθέτης σημειώνει: «Οι "Βάτραχοι" είναι το μόνο από τα σωζόμενα έργα που θυμίζει ένα όχημα που συνεχώς κινείται από το γήινο στοιχείο (Ηρακλής) στο υγρό (βάτραχοι), καταλήγει στο αέρινο (μύστες) και επιστρέφει στο γήινο, πιο σοφό. Επίσης τα τρία στοιχεία του Διόνυσου, το ζωώδες (λεοντή), το θηλυκό (κροκωτός χιτώνας) και το αρσενικό, κάνουν το έργο να αγγίζει τα όρια του γκροτέσκου. Παράλληλα, για πρώτη φορά πρωταγωνιστεί δούλος. Τούτο αποτελεί τη θεατρική συνέπεια της πολιτικής χειραφέτησης των σκλάβων, ύστερα από τη ναυμαχία στις Αργινούσες. Ο διανοούμενος Διόνυσος αναζητά τον ποιητή για να σωθεί η πολιτεία».

Μετάφραση: Θανάσης Μπίντας. Μουσική: Γιούρι Στούπελ. Σκηνικά -κοστούμια: Μαρία Κλέβες Χρυσικού. Χορογραφίες: Νατάσα Ζούκα. Παίζουν: Χάρης Ρώμας, Ηλίας Λογοθέτης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Βασίλης Κολοβός, Σπύρος Σαραφιανός, Μιχάλης Θεοδώρου, Μαρία Ζάχαρη, Μαργαρίτα Βαρλάμου, Ιωάννα Δελλάκου, Περικλής Μοσχολιδάκης κ.ά. Ιέρεια η Αννα Συνοδινού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ