Τετάρτη 9 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Στους Δελφούς η «Πενταγιώτισσα»

Την «Μαρία Πενταγιώτισσα» του Μποστ, με τον Πέτρο Φιλιππίδη στον ομώνυμο ρόλο, παρουσιάζει το Θέατρο «Διαδρομή», σήμερα (Τετάρτη), στους Δελφούς, στο Θέατρο «Φρύνιχος» του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών.

H παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου, σκηνικά - κοστούμια Γιάννη Μετζικώφ, μουσική Γιούρι Στούπελ, χορογραφίες Κώστα Τσιάνου και Τάνιας Μιλτένοβα. Παίζουν επίσης: Γιώργος Λέφας, Χριστίνα Τσάφου, Δημήτρης Παλαιοχωρίτης, Ειρήνη Κονίδου, Γιώργος Ψυχογιός, Πάνος Σταθακόπουλος, Κώστας Αποστολάκης, Δημήτρης Γεροδήμος, Νίκος Τσιάμης, Δημήτρης Τσέλιος.

Στο έργο ο θρύλος και η παράδοση είναι μόνο οι αφορμές, ο καμβάς πάνω στον οποίο ο Μποστ κέντησε, με το δικό του χαρακτηριστικό τρόπο, μια ξεκαρδιστική σουρεαλιστική κωμωδία, μια παρωδία ηθών και εθίμων. Μέσα από συνεχείς ανατροπές, η μεγαλοστομία, ο διδακτισμός και η σύγχρονη ιστορία μας, γίνονται στα χέρια του Μποστ όπλα. Οπλα που καταδεικνύουν σατιρικά την ανορθογραφία, την κενότητα, την ανοησία και τη στρεβλή εικόνα που έχουμε διαμορφώσει για την κοινωνία μας. Κάτω από την καυστική ματιά του Μποστ, τίποτα δε μένει όρθιο... Πληροφορίες - εισιτήρια στα τηλέφωνα 2265.082.353 και 2265.082.731-2.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ