Τετάρτη 9 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΟΛΟΜΠΟ.-- Μετά τις άγριες μάχες στην πόλη Μουτούρ της Σρι Λάνκα που - σύμφωνα με συντηρητικούς υπολογισμούς - κόστισαν τη ζωή 440 αμάχων, οι μαχητές της αυτονομιστικής οργάνωσης Τίγρεις για την Απελευθέρωση των Ταμίλ, ΕΕΛΑΜ, ήραν χτες τον αποκλεισμό του αρδευτικού καναλιού στο Μααβιλάρου, που αποτελούσε το πρόσχημα της επίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων. Ωστόσο, χτες σημειώθηκε βομβιστική επίθεση στην πρωτεύουσα με τρεις νεκρούς, περιλαμβανομένου ενός παιδιού.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Πάνω από 800 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους λόγω των πλημμυρών που προκάλεσαν οι μουσώνες, οι οποίοι στοίχισαν επίσης το θάνατο 190 πολιτών. Επλήγησαν κυρίως τα κρατίδια Αντρα Πραντές, Γκουτζαράτ, Μαχαράστρα και Σατισγκάρ.

ΧΑΡΤΟΥΜ.-- «Απαράδεκτη είναι η βία που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές αποστολές στο Νταρφούρ», δήλωνε χτες ο Μανουέλ ντα Σίλβα, συντονιστής του ΟΗΕ για ανθρωπιστικές επιχειρήσεις στο Σουδάν, υπογραμμίζοντας ότι απ' την υπογραφή συμφωνίας εκεχειρίας ανταρτών-στρατού τον περασμένο Μάη, έχουν πεθάνει περισσότεροι άμαχοι και εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές αποστολές απ' ό,τι κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων... Τουλάχιστον οκτώ εργαζόμενοι ανθρωπιστικών αποστολών έχουν σκοτωθεί στο Νταρφούρ το τελευταίο 15ήμερο.

ΣΕΟΥΛ.-- Ο Νοτιοκορεάτης υπουργός Εξωτερικών, Μπαν Κι-μουν, ζήτησε χτες απ' τον Ιάπωνα ομόλογό του, Τάρο Ασο, «περισσότερο διάλογο και όχι πιέσεις» έναντι της ΛΔ Κορέας.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Ερευνα σε βάρος της εταιρείας KBR, θυγατρικής του αμερικανικού πετρελαϊκού κολοσσού «Halliburton», ξεκίνησαν οι βρετανικές αρχές καθώς υπάρχουν υποψίες ότι δωροδόκησε για να κερδίσει συμβόλαια ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μια μονάδα φυσικού αερίου στη Νιγηρία, όπως αναφέρει η οικονομική εφημερίδα «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς».

ΜΑΔΡΙΤΗ.-- Εκατοντάδες πυροσβέστες δίνουν μάχη για την κατάσβεση 64 πυρκαγιών που καίνε δασώδεις εκτάσεις στη βορειοδυτική Γαλικία της Ισπανίας και απειλούν πόλεις και χωριά. Τρεις άνθρωποι έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους στις φλόγες, ενώ η αστυνομία έχει συλλάβει δύο υπόπτους για εμπρησμό. Αγώνα για να περιορίσουν τις πυρκαγιές δίνουν επίσης η Βόρεια Πορτογαλία και η Καταλονία στη Βορειοανατολική Ισπανία, αναφέρει το BBC.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ