Πέμπτη 24 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
«ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΕΡΙΦΟΥ»
Σύσκεψη για τα προβλήματα του νησιού

Ιδιαίτερα πετυχημένη ήταν η σημαντική πρωτοβουλία που πήρε η «Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση Σερίφου» το περασμένο Σάββατο να διοργανώσει σύσκεψη για τα προβλήματα του νησιού. Η πρωτοβουλία της παράταξης βρήκε τη θερμή ανταπόκριση των φορέων, αλλά κυρίως των κατοίκων του νησιού που πλημμύρισαν την αίθουσα του δημαρχείου.

Η μαζική συμμετοχή ήταν αποτέλεσμα της βαθιάς ανησυχίας των κατοίκων για τα προβλήματα του νησιού που βλέπουν να οξύνονται συνεχώς και την ίδια στιγμή η δημοτική αρχή (πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ) να ολιγωρεί και να μένει αμέτοχη.

Την εκδήλωση άνοιξε ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος δήμαρχος Σερίφου Κώστας Αντωνάκης, ο οποίος μίλησε για τον πολιτικό χαρακτήρα των δημοτικών εκλογών. Στη συνέχεια, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Χρυσολωράς αναφέρθηκε στα οξυμένα προβλήματα, αποτέλεσμα της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής.

Συγκεκριμένα, τα προβλήματα που συζητήθηκαν ήταν η απελευθέρωση της ακτοπλοΐας με τα γνωστά προβλήματα που δημιουργεί στη συγκοινωνία, η δημιουργία αιολικού πάρκου από τον Ομιλο Μυτιληναίου με εγκατάσταση 87 ανεμογεννητριών, η λειτουργία ιχθυοτροφείων, το θέμα του εξοπλισμού του ιατρείου με γιατρούς και υλικοτεχνική υποδομή και το πρόβλημα νερού.

Ενα από τα ζητήματα που κυριάρχησε στη σύσκεψη ήταν η κατάληψη χιλιάδων στρεμμάτων γης των κατοίκων από μεγαλοεπιχειρηματία. Εξέλιξη που έχει ξεσηκώσει και έχει εξοργίσει τους κατοίκους, που βλέπουν τον μεγαλοεπιχειρηματία να αρπάζει τη γη και τα σπίτια τους. Για το συγκεκριμένο θέμα, καταγγέλθηκε έντονα η δημοτική αρχή για την αποδοχή δωρεάς του παλιού διοικητηρίου των ορυχείων από τον επιχειρηματία. Μέσα από τη σύσκεψη εκφράστηκε η απόφαση να απαντήσουν πλέον οι κάτοικοι και οι φορείς του νησιού αγωνιστικά με πρόγραμμα δράσης με πολιτική κατεύθυνση και να απαιτήσουν από την κυβέρνηση νομοθετική ρύθμιση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ