Πέμπτη 24 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΚΕΔΚΕ
Κόντρες προεκλογικής σκοπιμότητας

Προεκλογικές σκοπιμότητες στις προθέσεις του υπουργείου Εσωτερικών να προχωρήσει στην προκήρυξη πρόσληψης 1.000 δημοτικών αστυνομικών διαπιστώνει η Κεντρική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας. «Η σπουδή που επιδεικνύει το υπουργείο Εσωτερικών μόνο στην ομηρία των χιλιάδων υποψηφίων (σ.σ. υπολογίζονται από 20.000 έως 30.000) ενόψει των δημοτικών εκλογών παραπέμπει, αφού η διαδικασία επιλογής τους θα ολοκληρωθεί μετά το τέλος του 2006», σημειώνει η ΚΕΔΚΕ, σε σχετική ανακοίνωσή της.

Θα συμπληρώναμε πως δεν έχει όριο η κοροϊδία των χιλιάδων γενικότερα συμβασιούχων που απασχολούνται στους δήμους, κατ' επιλογήν τόσο της κυβέρνησης όσο και της προσκείμενης σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ ηγεσίας της ΚΕΔΚΕ, που συντονισμένα προωθούν τη μερική απασχόληση, τις ελαστικές μορφές εργασίας, την εργασιακή ομηρία και βέβαια ένα θεσμό - αυτό της δημοτικής αστυνομίας - που έχει περισσότερο κατασταλτικό ρόλο.

Προεκλογικό είναι συνολικά το «καυγαδάκι» που έχουν στήσει οι δύο πλευρές στις πλάτες των εργαζομένων. Χαρακτηριστικό αυτού του «καυγά» είναι ότι έρχεται τώρα η ΚΕΔΚΕ να διαμαρτυρηθεί για το γεγονός ότι δεν καλύπτεται το κόστος λειτουργίας της δημοτικής αστυνομίας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Πρόκειται για μία σταθερή τακτική, που ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει η ΝΔ, μεταφοράς αρμοδιοτήτων στους δήμους και του κόστους αυτών. Τακτική που η ΚΕΔΚΕ επιβράβευσε, όταν θεσμοθετήθηκε η δημοτική αστυνομία, στο πλαίσιο της δήθεν ισχυροποίησης των δήμων. Το «καυγαδάκι» έκλεισε με απάντηση από το υπουργείο χτες ότι καμία πρόσληψη δημοτικού αστυνομικού δε θα γίνει διαρκούσης της προεκλογικής περιόδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ