Σάββατο 8 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΑΚ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
«Παράδεισος» ... με νεκρό εργάτη

«Παράδεισο» χαρακτήρισε την Κρήτη ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου, την περασμένη Πέμπτη σε εκδήλωση του Επιμελητηρίου Κρήτης, μοιράζοντας ταυτόχρονα 750 δισ. δραχμές από το Γ` Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης για «έργα υποδομής και ανάπτυξης». Την ίδια στιγμή, η αδιαφορία των αρμοδίων να ελέγξουν τους εργοδότες για την τήρηση μέτρων ασφάλειας, πρόσθετε έναν ακόμα νεκρό εργαζόμενο και άλλους δύο ακρωτηριασμένους, στο μακρύ κατάλογο που έχει ξεκινήσει από την αρχή του χρόνου στο νησί.

Σε ανακοίνωσή της, η Γραμματεία της ΕΣΑΚ Ηρακλείου επισημαίνει ότι «η σύμπτωση αυτών των δύο γεγονότων, αποκαλύπτει με τον πιο δραματικό τρόπο πόσο ψεύτες και υποκριτές είναι οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης, οι οποίοι κάνουν πως δε βλέπουν ότι η εντατικοποίηση, η τρομοκρατία στους χώρους δουλιάς, τα φτηνά μεροκάματα, τα απλήρωτα δεδουλευμένα, τα εξαντλητικά ωράρια, η προ των πυλών κατεδάφιση του κοινωνικο-ασφαλιστικού συστήματος, η διάλυση της υπαίθρου και τα λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι πραγματικότητα, που δεν κρύβεται από τα ψέματα και την εξιδανίκευση της σκληρής πραγματικότητας για τους εργαζόμενους».

Στην ανακοίνωση τονίζεται επίσης, ότι «ο "παράδεισος" που επικαλείται ο υπουργός αφορά μεγαλοξενοδόχους, μεγαλέμπορους, πολυκαταστήματα - πολυεθνικές και μεγαλοεργολάβους, που απομυζούν τα πακέτα της ΕΕ. Αυτός ο παράδεισος, όμως, είναι κόλαση για τους εργαζόμενους, που τη βιώνουν καθημερινά στο πετσί τους».

Οπως καταγγέλλει στη συνέχεια, το πιο τραγικό είναι ότι τη στιγμή του θανατηφόρου δυστυχήματος οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές (εργατών, αγροτών και επαγγελματοβιοτεχνών) χειροκροτούσαν τον υπουργό «για τον "παράδεισο" που μας έφτιαξε, για την ΟΝΕ των πλουτοκρατών και τις θυσίες που πρέπει να επωμιστούν οι εργαζόμενοι, για να μην βρεθούμε εκτός ΟΝΕ».

Καταλήγοντας, η ΕΣΑΚ καλεί τους εργαζόμενους του Ηρακλείου να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για τις ψεύτικες και υποκριτικές φωνές των κυβερνητικών συνδικαλιστών για τα ατυχήματα και να γυρίσουν τις πλάτες τους στους «παραδείσους» της αντιλαϊκής - αντεργατικής πολιτικής, ισχυροποιώντας τα σωματεία τους σε ταξική κατεύθυνση για την απαλλαγή από τους ψεύτικους παραδείσους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ