Σάββατο 8 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΙΣΑ - ΒΟΛΟΣ
Συντονίζουν τη δράση τους για το ασφαλιστικό

Συσκέψεις σε Λάρισα και Βόλο, με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου και της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών, αντίστοιχα

Η επιτακτική ανάγκη συντονισμού της δράσης των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων ενάντια στην κυβερνητική επιχείρηση κατεδάφισης του υπάρχοντος κοινωνικο-ασφαλιστικού συστήματος, επισημάνθηκε σε σύσκεψη με θέμα την κοινωνική ασφάλιση, που συγκάλεσε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Στη σύσκεψη, που συμμετείχαν εκπρόσωποι 20 πρωτοβάθμιων σωματείων του νομού, τονίστηκε ότι πρέπει να υπάρξει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης που θα έχει στόχο την ενημέρωση όλων των εργαζομένων, προκειμένου ν' αναπτυχθούν αγώνες για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των κοινωνικών κατακτήσεων.

Στην ομιλία του ο Τάκης Τσιόγκας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, τόνισε ότι η κοινωνική ασφάλιση αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής που ακολουθούν, εδώ και πολλές δεκαετίες, όλες οι κυβερνήσεις, που επέβαλαν καθεστώς καταλήστευσης των πόρων του ΙΚΑ και άλλων ταμείων, προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων. Αναφερόμενος στο «μεγάλο πακέτο» για το ασφαλιστικό, που προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, επισήμανε ότι θα είναι κοινωνική αντιμεταρρύθμιση που θα ολοκληρώσει την καταστροφή του υπάρχοντος κοινωνικο - ασφαλιστικού συστήματος, αν δεν υπάρξει λαϊκή αντίσταση. Ο Τάκης Τσιόγκας, υπογράμμισε: «Για να διασωθούν και να βελτιωθούν οι κοινωνικές κατακτήσεις μας, χρειάζεται ν' αναπτυχθεί μια δυναμική παρέμβαση δική μας, με στόχο τη συσπείρωση όλων των εργαζομένων. Βεβαίως, υπάρχουν δυσκολίες από το γεγονός ότι οι πλειοψηφίες στα Τριτοβάθμια Οργανα του συνδικαλιστικού κινήματος, αλλά και σε πολλές Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, όχι μόνο δεν έχουν στόχο ν' αντισταθούν και να οργανώσουν την πάλη των εργαζομένων απέναντι στην αντιασφαλιστική πολιτική, αλλά κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να περάσει ανώδυνα για το σύστημα, αυτή η πολιτική. Ομως, πιστεύουμε ότι υπάρχουν δυνατότητες παρέμβασης και συντονισμού δράσης με πολλά δευτεροβάθμια και πρωτοβάθμια όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος της χώρας και εργαζόμενους που ανησυχούν γι' αυτή την κατάσταση και έχουν διάθεση να παλέψουν».

Καταλήγοντας, ο Τάκης Τσιόγκας τόνισε ότι το Εργατικό Κέντρο Λάρισας θα πάρει μια σειρά πρωτοβουλίες που θα συμβάλουν και στο συντονισμό της δράσης των εργαζομένων με τ' άλλα λαϊκά στρώματα του νομού, αναφέροντας χαρακτηριστικά τις συναντήσεις που είχε η διοίκηση του ΕΚΛ με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων και της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων.

Στο Βόλο

Μια σειρά πρωτοβουλίες για το συντονισμό της δράσης των εργαζομένων ενάντια στην επιχείρηση κατεδάφισης του υπάρχοντος κοινωνικο - ασφαλιστικού συστήματος, παίρνει και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών Βόλου. Σε σύσκεψη εκπροσώπων σωματείων του νομού Μαγνησίας που συγκάλεσε, επισημάνθηκε ότι το θέμα της κοινωνικής ασφάλισης είναι πολύ σοβαρό και αφορά όχι μόνο τους εργατοϋπαλλήλους, αλλά και άλλα κοινωνικά στρώματα, όπως τους αγρότες, τους επαγγελματοβιοτέχνες και τους εμπόρους, καθώς επιχειρείται ν' ανατραπεί ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας της ασφάλισης.

Μιλώντας στη σύσκεψη ο Τάκης Τριανταφυλλάκος, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής, τόνισε ότι μετά και την τυπική, πλέον, ένταξη της χώρας μας στην ΟΝΕ, η επίθεση της κυβέρνησης, του μεγάλου κεφαλαίου, της ΕΕ, θα ενταθεί εν ονόματι του ανταγωνισμού, της παγκοσμιοποίησης, της δράσης του πολυεθνικού κεφαλαίου και στην κοινωνική ασφάλιση, εν όψει των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων. Κατήγγειλε, δε, τη συναινετική στάση των πλειοψηφιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στ' αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης και επισήμανε την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός μετώπου πάλης κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων για την υπεράσπιση και τη βελτίωση του κοινωνικο - ασφαλιστικού συστήματος.

Την ανάγκη συντονισμού δράσης των εργαζομένων ενάντια στην κυβερνητική επιχείρηση διάλυσης του κοινωνικο - ασφαλιστικού συστήματος, επισήμαναν στις ομιλίες τους και οι Γιάννης Γεροκώστας και Θανάσης Σιόφας, μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών Βόλου.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να γίνουν περιοδείες και εξορμήσεις σε εργασιακούς χώρους, προκειμένου να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι για την περιβόητη "αναμόρφωση" του ασφαλιστικού, να πραγματοποιηθούν συναντήσεις με εκπροσώπους άλλων φορέων του νομού και μια σειρά άλλες πρωτοβουλίες, όπως για παράδειγμα, συγκέντρωση υπογραφών, στην κατεύθυνση του συντονισμού δράσης, για τη διάσωση του κοινωνικο - ασφαλιστικού συστήματος.


Παύλος ΡΙΖΑΡΙΩΤΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κοινή δράση ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση (2010-05-19 00:00:00.0)
Διπλό χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση (2007-10-24 00:00:00.0)
Στο τούνελ των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων (2003-01-11 00:00:00.0)
Συλλογή υπογραφών ενάντια στις ανατροπές (2001-02-17 00:00:00.0)
Συντονισμός δράσης για το ασφαλιστικό (2001-02-16 00:00:00.0)
Επιστροφή στο 1950! (1997-06-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ