Σάββατο 8 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΙΝΙΟΝ
Δικάζονται πάλι οι συνδικαλιστές

Στο «σκαμνί» θα καθίσουν για μία ακόμα φορά την Τρίτη 11 του Ιούλη τους συνδικαλιστές του ΜΙΝΙΟΝ - συγκεκριμένα ο πρόεδρος του σωματείου Γ. Πέρρος και η γραμματέας Κ. Νικολάου - καθώς εκδικάζεται η μήνυση του ομίλου SPORTSMAN στο προεδρείο του Σωματείου Εργαζομένων στις επιχειρήσεις ΜΙΝΙΟΝ.

Συγκεκριμένα, στις 22 του Οκτώβρη και όταν οι εργαζόμενοι βρίσκονταν σε κινητοποιήσεις για να διασφαλίσουν τις εργασιακές τους θέσεις, αλλά και τη βιωσιμότητας της επιχείρησης, δέχτηκαν την επίθεση του ομίλου SPORTSMAN οι εκπρόσωποι του οποίου με δικαστικό επιμελητή θέλησαν να κατασχέσουν εμπορεύματα.

Σε σχετική του ανακοίνωση το σωματείο εργαζομένων καταγγέλλει την προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων τους από το μεγάλο εμπορικό κεφάλαιο που, όπως σημειώνει, στόχο έχει την εξόντωση κάθε αντίδρασης των εργαζομένων στα αντεργατικά σχέδιά τους και της δημιουργία δεδικασμένου για όσους εργαζόμενους θελήσουν να σηκώσουν κεφάλι.

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι του ΜΙΝΙΟΝ συνεχίζουν να διεκδικούν το δικαίωμά τους στην εργασία. Στα πλαίσια αυτά πραγματοποίησαν στις 4 του Ιούλη μαζική παράσταση στα γραφεία της ELMEC SPROT (NIKE) - η οποία εξαγόρασε μαζί με την εταιρεία CONNECTION τα κτίρια της επιχείρησης - ζητώντας συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο Κ. Φάις, ο οποίος όμως απουσίαζε στο εξωτερικό.

Στην ανακοίνωσή του το σωματείο επισημαίνει ότι «οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τις διεκδικήσεις τους με οποιοδήποτε τρόπο μέχρι να δικαιωθούν. Ηδη εκδόθηκε η απόφαση του δικαστηρίου μετά από περίπου έξι μήνες, η οποία δίνει δικαίωμα για πλειστηριασμό του εμπορικού σήματος της εταιρίας ΜΙΝΙΟΝ από τον οποίο διεκδικούν και οι εργαζόμενοι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ