Τετάρτη 30 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΤΥΠΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Ζήτημα ανισότιμης προβολής έθεσε το ΚΚΕ

Την ανισότιμη προβολή των υποψηφίων, τόσο από τα ιδιωτικά όσο και από τα κρατικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στηλίτευσαν οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ, στη διάρκεια της χτεσινής άτυπης διακομματικής επιτροπής που συνήλθε στο υπουργείο Εσωτερικών, ενόψει των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών. Ο υπουργός, Π. Παυλόπουλος, επιστράτευσε την απουσία σχετικού νομοθετικού πλαισίου ως «απάντηση» στο αίτημα του ΚΚΕ να ισχύσουν, έστω, οι διατάξεις για την αναλογική προβολή των υποψηφίων που διέπουν τη νομοθεσία των βουλευτικών εκλογών. Οπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αντ. Σκυλλάκος, «αυτό μπορεί να γίνει με συμφωνία των κομμάτων ή με νομοθετική ρύθμιση έστω και στο παρά πέντε».

Το ζήτημα της ανισότιμης προβολής των υποψηφίων από τα ΜΜΕ έθεσαν και οι εκπρόσωποι του ΣΥΝ, κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για ασάφεια στην εφαρμογή της διαδικασίας ελέγχου των οικονομικών των υποψήφιων συνδυασμών. Απάντηση θα δώσει το υπουργείο, την ερχόμενη βδομάδα, οπότε και θα συνεδριάσει εκ νέου η διακομματική επιτροπή, ενώ θα έχουν προηγηθεί η σημερινή συνεδρίαση του ΕΣΡ και συνάντηση του Π. Παυλόπουλου με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Θ. Ρουσόπουλο.

Από την πλευρά του, το ΠΑΣΟΚ εστίασε στις προσλήψεις, ζητώντας να σταματήσουν οι προκηρύξεις διαγωνισμών για την πλήρωση θέσεων στους δήμους. Ο Π. Παυλόπουλος απάντησε ότι οι όποιες προκηρύξεις αφορούν προσωπικό του οποίου οι συμβάσεις ανανεώνονται, ενώ συμπλήρωσε πως σταματούν οι χρηματοδοτήσεις διαφόρων υπουργείων προς τους δήμους έως τις εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ