Παρασκευή 8 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΕΛΠΙΔΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΟΥΣΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ
«ΟΧΙ» στην κατάργηση των απογευματινών ΤΕΕ

Από κοινού με τη Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ προχώρησαν χτες σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Τεχνικής Εκπαίδευσης Πειραιά

Η Ελπίδα Παντελάκη
Η Ελπίδα Παντελάκη
Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Τεχνικής Εκπαίδευσης Πειραιά, ενάντια στο κλείσιμο των απογευματινών ΤΕΕ, πραγματοποίησε χτες το μεσημέρι αντιπροσωπεία μελών και στελεχών του ΠΑΜΕ Πειραιά, με επικεφαλής την Ελπίδα Παντελάκη, βουλευτή του ΚΚΕ και υποψήφια δήμαρχο Πειραιά με την παράταξη «Πειραιάς - Αναγέννηση» και τον Γιάννη Μανουσογιαννάκη, υποψήφιο νομάρχη Πειραιά της ΝΑΣ.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ και οι υποψήφιοι διαμαρτυρήθηκαν στον προϊστάμενο της Τεχνικής Εκπαίδευσης για τις συνέπειες που έχει για τους μαθητές των λαϊκών στρωμάτων, και κυρίως τους εργαζόμενους μαθητές, η απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τα απογευματινά ΤΕΕ. Μια απόφαση που στρέφει τα παιδιά στη φτηνή κατάρτιση και στην ιδιωτική εκπαίδευση.

«Η ΝΔ - τόνισε η Ελπίδα Παντελάκη - συνεχίζει και ολοκληρώνει ό,τι άφησε στη μέση το ΠΑΣΟΚ και στο χώρο της Παιδείας. Ανταγωνίζονται ποιος θα εφαρμόσει καλύτερα ό,τι επιβάλλουν τα μονοπώλια και η Ευρωπαϊκή Ενωση για την Παιδεία: ένταση των ταξικών φραγμών, ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης, "ευέλικτη" λειτουργία όλων των βαθμίδων ανάλογα με τις ανάγκες των επιχειρήσεων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο νόμος για την Τεχνική Εκπαίδευση που θέλει να στραφούν τα παιδιά μας στην κατάρτιση. Καταργεί τα απογευματινά ΤΕΕ (συνολικά στον Πειραιά καταργούνται 6 ΤΕΕ), στρέφοντας τους μαθητές τους προς την ιδιωτική εκπαίδευση».

«Απαιτούμε - πρόσθεσε η Ελπίδα Παντελάκη - να μην καταργηθούν τα απογευματινά ΤΕΕ, πριν αναδιοργανωθεί η νυχτερινή εκπαίδευση και αποκτήσει ίση διάρκεια με την πρωινή. Ενώνουμε τη φωνή μας με το ΠΑΜΕ για να παρθούν μέτρα στήριξης της λαϊκής οικογένειας για να μην αναγκάζονται τα παιδιά της να δουλεύουν. Για να πηγαίνουν σχολείο έως τα 18 τους χρόνια όλα τα παιδιά του λαού. Για δημόσιες επαγγελματικές σχολές μετά το 12χρονο σχολείο».

Ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης
Ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης
Από την πλευρά του ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης δήλωσε: «Ο νόμος για την Τεχνική Εκπαίδευση και η κατάργηση των απογευματινών ΤΕΕ είναι συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης, συνδέεται με τις συνολικότερες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις που επιβάλλουν, μεταξύ άλλων, στους νέους μια ζωή στη γύρα για κατάρτιση. Γι' αυτό πλασάρουν τη διά βίου κατάρτιση ως διά βίου εκπαίδευση και μάθηση, ενώ στην πραγματικότητα τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου επιτάσσουν πως οι εργαζόμενοι θα μαζεύουν εφήμερες επαγγελματικές δεξιότητες, που συνεχώς θ' αλλάζουν, σύμφωνα με τα εκάστοτε κέφια της αγοράς και των επιχειρήσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ