Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το γλυκάνισο τους πείραξε...

Παπαγεωργίου Βασίλης

Το νέο «κακό μαντάτο» για τους μικρομεσαίους αγρότες, που έρχεται από την ΕΕ, αφορά στο τσίπουρο. Οπως, λοιπόν, έγινε γνωστό, στο πλαίσιο του νέου κανονισμού για τα αμπελοοινικά, προωθείται τροπολογία για απαγόρευση της παραγωγής τσίπουρου με γλυκάνισο. Μια τέτοια απόφαση θα επιφέρει «θανατηφόρο πλήγμα» ιδιαίτερα στους αμπελουργούς του Τυρνάβου, οι οποίοι έχουν ειδικευτεί στην παραγωγή τσίπουρου με γλυκάνισο.

Κι ενώ οι αμπελοκαλλιεργητές του Τυρνάβου διαμαρτύρονται κι ετοιμάζονται ν' αντιδράσουν αγωνιστικά, «αγρόν ηγόραζον» ο δήμαρχος της περιοχής - ο γνωστός Θ. Νασίκας - και ο νομάρχης Λάρισας, που πρόσκεινται στη ΝΔ, αλλά και οι αντίστοιχοι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ. Αντιθέτως, αμέσως αντέδρασαν οι αγωνιστικοί, ριζοσπαστικοί συνδυασμοί.

Η «Αγωνιστική Δημοτική Συνεργασία», με υποψήφιο δήμαρχο Τυρνάβου τον Χρ. Κιτσίδη, χαρακτηρίζει την τροπολογία «έγκλημα εκ προμελέτης» και δηλώνει πως θα είναι μπροστάρης στις κινητοποιήσεις που θ' αποφασίσουν οι αμπελουργοί. Η «Νομαρχιακή Ενωτική Αγωνιστική Συνεργασία», με υποψήφιο νομάρχη Λάρισας τον Μπ. Μπακούλα, καταγγέλλει την τροπολογία και δηλώνει ότι θ' αγωνιστεί μαζί με τους αγρότες του νομού για όλα τα προβλήματά τους κόντρα στη συγκεκριμένη αντιαγροτική πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ