Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το λαϊκό κίνημα κι όχι το ΠΑΣΟΚ θα φοβίσει τη ΝΔ

Από την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ζητήθηκε να σχολιάσει την άποψη πως η ΝΔ ασκεί αυτή την πολιτική γιατί δε φοβάται την αντιπολίτευση ή γιατί εκτιμά ότι έχει τη νίκη στο τσεπάκι της στις επόμενες εθνικές εκλογές... Απάντησε επ' αυτού:

«Να το ξεκαθαρίσω. Εμείς παλεύουμε για να μην έχει καμία νίκη η Νέα Δημοκρατία, όπως και το ΠΑΣΟΚ. Τώρα νομίζω, ότι η Νέα Δημοκρατία υπολογίζει σε ένα βασικό ζήτημα και γι' αυτό βγαίνει μ' αυτή την άνεση.

Πρώτον, ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να της ασκήσει ουσιαστική κριτική, γιατί δεν έκανε κάτι το διαφορετικό από εκείνη. Τέσσερις φορές φέτα - φέτα πούλησε τον ΟΤΕ το ΠΑΣΟΚ, προχωράει τώρα η Νέα Δημοκρατία και δίνει το τελικό χτύπημα. Επομένως μπορεί να αντιμετωπίσει το ΠΑΣΟΚ στο ίδιο πεδίο. Εκείνο όμως που έχει πολύ μεγάλη σημασία είναι το εξής πράγμα: Ενδεχομένως η Νέα Δημοκρατία δε φοβάται την ψήφο του λαού, έτσι νομίζει, δεν έχει πιεστεί από το λαϊκό κίνημα.

Δε μας ενδιαφέρει αν η Νέα Δημοκρατία φοβάται το ΠΑΣΟΚ. Εμάς μας ενδιαφέρει το λαϊκό κίνημα να φοβίσει τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, να φοβίσει την εργοδοσία.

Οσο το λαϊκό κίνημα, λοιπόν, δε δυναμώνει... βεβαίως υπάρχουν αγώνες, γίνονται, εμείς πιστεύουμε ότι θα υπάρχει φούντωμα τα επόμενα χρόνια, αλλά παρ' όλα αυτά, εκείνο που έχει σημασία είναι τι κάνει ο λαός.

Οταν ο λαός αγανακτεί, αλλά δεν κάνει το επόμενο βήμα, τότε γιατί να φοβούνται η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, σου λένε, εκτονώνεται η αγανάκτηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ