Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Προστατεύει την πηγή των σκανδάλων
  • Την αντιλαϊκή πολιτική της και την ασύδοτη δράση των μεγαθηρίων της αγοράς
  • Ενδιαφέρεται μόνο για τον περιορισμό της ζημιάς στην εικόνα της

Αθωώνει την πολιτική της και εξαγνίζει την ανεξέλεγκτη δράση των μονοπωλίων η κυβέρνηση, προστατεύοντας έτσι την πηγή που παράγει συνεχώς σκάνδαλα και διαφθορά.

Σαστισμένη από τις απανωτές αποκαλύψεις για τη συμμετοχή στελεχών της σε διάφορες υποθέσεις διαφθοράς και σκανδάλων, η κυβέρνηση από τη μια επιχειρεί να περιορίσει το πολιτικό κόστος και από την άλλη να μη θίξει τους πυλώνες της «ανάπτυξης», τους μονοπωλιακούς κολοσσούς που κυριολεκτικά πίνουν το αίμα του λαού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αποφεύγει να πει την παραμικρή λέξη για τη δράση των ολιγοπωλίων στην αγορά γάλακτος, παρ' όλο που αυτή αποτέλεσε το «υπόβαθρο» για την υπόθεση του εκβιασμού και χρηματισμού που βγήκε στον αέρα. Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος επικαλούμενος ότι είναι ένα...«ειδικό θέμα» παρέπεμψε στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Ολη η αγωνία της κυβέρνησης είναι να μη «σκιαστεί» η εικόνα της και για το σκοπό αυτό αφενός επιμένει ότι δεν υπάρχει θέμα πολιτικών ευθυνών και από την άλλη πασχίζει να πείσει ότι «διαφέρει» από το ΠΑΣΟΚ, γιατί με δική της τάχα πρωτοβουλία οδηγούνται όλες οι υποθέσεις στη Δικαιοσύνη.

«Η ανοχή της σημερινής κυβέρνησης σε οποιοδήποτε κρούσμα διαφθοράς είναι μηδενική. Συνεπώς, όπου εμφανίζονται τέτοια φαινόμενα, θα αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά, κάτι που δε γινόταν για πολλά χρόνια στο παρελθόν», επαναλάμβανε μονότονα χτες ο Ευ. Αντώναρος.

Παράλληλα, κάλυψε πλήρως τον υπουργό Απασχόλησης Σ. Τσιτουρίδη για το διορισμό του Π. Αναγνωστόπουλου - κατηγορούμενου για την υπόθεση εκβίασης της ΜΕΒΓΑΛ - σε ασφαλιστικά ταμεία, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη. Μάλιστα, επικαλέστηκε ότι μόλις ο υπουργός Απασχόλησης ενημερώθηκε ότι «υπάρχουν βάσιμες υπόνοιες για την εμπλοκή του συγκεκριμένου προσώπου σε υπόθεση διαφθοράς, τον έπαυσε από τις συγκεκριμένες θέσεις».

Ο εκπρόσωπος προσπάθησε με κάθε τρόπο να υποβαθμίσει το γεγονός ότι οι τρεις κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο είναι στελέχη που προέρχονται από τα σπλάχνα της παράταξής της, προβάλλοντας διαρκώς τη βούληση της κυβέρνησης για «μηδενική ανοχή» σε φαινόμενα διαφθοράς και «τη διαρκή μάχη για την πάταξή τους».

Αντί απαντήσεων σε συγκεκριμένα ερωτήματα ο εκπρόσωπος κατέφυγε σε γενικολογίες του τύπου «η κυβέρνηση σαφέστατα δηλώνει, πως όπου υπάρχουν καταγγελίες για θέματα διαφθοράς, τα πάμε οι ίδιοι στον εισαγγελέα και στις διωκτικές αρχές. Δεν κάνουμε αυτό, που γινόταν για πάρα πολλά χρόνια στην Ελλάδα να κλείνουμε τα μάτια, όπως έκαναν εγγράφως και κορυφαία στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης, και να παριστάνουμε ότι δεν τρέχει τίποτα».

Σε ερώτηση αν ο πρωθυπουργός ήταν ενήμερος την περασμένη Παρασκευή (προ ΔΕΘ) για τη συγκεκριμένη καταγγελία που είχε ήδη γίνει στο υπουργείο Ανάπτυξης, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε όταν ολοκληρώθηκε το θέμα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαφθορά και σκάνδαλα (2016-09-17 00:00:00.0)
Κλιμακώνεται η ενδοαστική αντιπαράθεση (2016-03-18 00:00:00.0)
Ελιγμός της κυβέρνησης στην πίεση περί «ατιμωρησίας» (2011-07-13 00:00:00.0)
Προσπαθούν να αποδείξουν ότι δεν είναι ίδιοι με τη ΝΔ (2008-02-07 00:00:00.0)
Καταδικασμένη στη συγκάλυψη της διαφθοράς (2006-09-20 00:00:00.0)
«Διεφθαρμένη» πολιτική (2004-07-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ