Πέμπτη 7 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Προσπαθούν να αποδείξουν ότι δεν είναι ίδιοι με τη ΝΔ

Με το σύνθημα «δεν είμαστε ίδιοι με τη ΝΔ» και πάντα στο επίπεδο της σκανδαλολογίας και των θεμάτων διαφθοράς προσπάθησε, χτες, ο Γ. Παπανδρέου να παραπλανήσει τα λαϊκά στρώματα για τη γενικότερη στρατηγική και την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, που κινούνται στην ίδια αντιλαϊκή κατεύθυνση με αυτές της κυβέρνησης.

Κατά τη διάρκεια της χτεσινής συνεδρίασης της νεοσύστατης επιτροπής του ΠΑΣΟΚ «για τη δημοκρατία και το πολιτικό σύστημα», ο Γ. Παπανδρέου, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε: «Πολλοί χτυπούν το ΠΑΣΟΚ, επιχειρούν συμψηφισμό και εξομοίωση με τη ΝΔ, αλλά πολύ σύντομα θα αποδειχτεί ότι είμαστε διαφορετικοί»... Πίσω από τις συγκεκριμένες αναφορές του ο Γ. Παπανδρέου προσπαθεί να κρύψει ότι στο πεδίο της οικονομίας το ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνηση ακολουθούν μια πολιτική προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου, μια πολιτική εκμεταλλευτική η οποία γεννά και διαιωνίζει τα σκάνδαλα και τη διαφθορά. Στη χτεσινή σύσκεψη πήραν μέρος εκτός των άλλων και οι Ε. Βενιζέλος και Α. Λοβέρδος του «ρεύματος» καθώς και ο Κ. Σκανδαλίδης.

Μετά τη συνεδρίαση ο Κ. Σκανδαλίδης με δηλώσεις του είπε ότι έγινε «μια συζήτηση για το μοντέλο διακυβέρνησης και διαφάνειας του πολιτικού συστήματος», προκειμένου, όπως πρόσθεσε, «να φτάσουμε σε κάποια ερωτήματα που θα έρθουν συγκεκριμένα και θα τεθούν σε ένα δημοψήφισμα». Το δημοψήφισμα, όπως ανέφερε, θα γίνει «την ημέρα της ψηφοφορίας για την εκλογή των συνέδρων, από τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ». Στη συνέχεια θα γίνει συζήτηση στο Συνέδριο του Μάρτη προκειμένου, όπως υποστήριξε, «να υπάρξει μια συγκεκριμένη θέση, που θα είναι δεσμευτική για την πορεία του ΠΑΣΟΚ από δω και πέρα», για το «μοντέλο διακυβέρνησης» και «αντιπροσωπευτικών θεσμών» που θα προτείνει το επόμενο διάστημα, κατέληξε.

Εξάλλου, το ΠΑΣΟΚ, μετά τις προχτεσινές παλινωδίες του στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου ανακάλεσε την απόφασή του να καταθέσουν και οι υπουργοί Πολιτισμού της δικής του διακυβερνητικής περιόδου από το 1996 μέχρι το 2004, μαζί με τους υπουργούς της ΝΔ, κάλεσε εκ νέου τον πρωθυπουργό να πάει στη Βουλή. Συγκεκριμένα, με δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Ραγκούσης, ανέφερε: «Εάν ο κ. Καραμανλής δε φοβάται τίποτα, εάν ο κ. Καραμανλής δεν έχει να κρύψει τίποτα για το σκάνδαλο Ζαχόπουλου, τότε ιδού η Βουλή, ιδού και η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων».

Παράλληλα, χτες, ο Κ. Κουλούρης με συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ δήλωσε ότι θα προχωρήσει στη συγκρότηση «δικτύου επαναδραστηριοποίησης στελεχών και δυνάμεων που είναι περιθωριοποιημένες στο ΠΑΣΟΚ». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ «βουλιάζει καθημερινά και ο Γιώργος Παπανδρέου κινδυνεύει να γίνει ο άνθρωπος που θα βάλει ταφόπετρα στο κόμμα που ίδρυσε ο πατέρας του».

Οπως δήλωσε ο Κ. Κουλούρης σχετικά με το «δίκτυο» που ανέφερε ότι είναι έτοιμος να συγκροτήσει, «σε πρώτη φάση υπάρχει μια διασύνδεση με δεκάδες στελέχη από όλη την Ελλάδα, συζητάμε σε πρώτη φάση τηλεφωνικά με όσους είναι στην επαρχία, όσοι είναι εδώ βρίσκομαι μαζί τους», ενώ πρόσθεσε ότι «δεν είμαι μόνος μου», αλλά μαζί με «πολλούς πρώην βουλευτές και πολλά ιστορικά στελέχη και στελέχη από την Τοπική Αυτοδιοίκηση του ΠΑΣΟΚ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ