Πέμπτη 7 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Σταθερή η αντιλαϊκή πολιτική...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΚΑΛΑ, Ο ΜΑΓΓΙΝΑΣ ήταν ...παλιοχαρακτήρας. Δεν καταλαβαίνετε ότι τώρα η Φάνη Πετραλιά (που προωθεί την ίδια ακριβώς ασφαλιστική μεταρρύθμιση) το κάνει για το καλό μας;

Είναι δυνατόν μια τόσο ευγενική κυρία να θέλει να μας κάνει κακό; Είναι δυνατόν να μην έχει καλές προθέσεις;

Πάντως, οι δηλώσεις της είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους είχαν κάνει περισπούδαστες αναλύσεις περί ...υπαναχώρησης της κυβέρνησης όταν άλλαξε υπουργό Εργασίας.

Σιγά μη σταματήσουν τα αντιλαϊκά μέτρα, επειδή άλλαξε ένας, δύο ή τρεις υπουργοί. Εδώ κυβερνήσεις αλλάζουν χωρίς να υπάρχει η παραμικρή διαφοροποίηση.

ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΑΜΕ, πάλι ...προβληματισμένοι είναι εκεί στο ΠΑΣΟΚ. Είδαν, λέει, τα «γκάλοπ» και τους κόπηκε το γέλιο.

Σκέπτονται πως αν τώρα, με Ζαχόπουλους, Κουκοδήμους, Ανδριανούς και «Ζήμενς» να βρίσκονται στο προσκήνιο, δεν μπορούν να «σταυρώσουν» μια μονάδα, πότε θα μπορούν;

Τους φταίει, λοιπόν, η «εσωστρέφεια», η «ομφαλοσκόπηση», η «προβολή» τους και οι «οργανωτικές αδυναμίες».

Επίσης στους μισούς φταίει ο Γιώργος Παπανδρέου που «δεν πείθει» και στους άλλους μισούς ο Ευάγγελος Βενιζέλος που «τον υπονομεύει».

Μόνο που τα κόμματα, εκτός από επικοινωνιακή τακτική, οργανωτικές δυνατότητες και αρχηγό, έχουν κάτι ακόμη: Πολιτική (γι' αυτό τα λένε και «πολιτικά κόμματα»).

Εκεί όμως ...δε γίνεται τίποτε. Είναι κάτι σαν «ευαγγέλιο» που δεν αλλάζει: Ευρωμονόδρομος, λιτότητα, κοινωνικός εταιρισμός και ...όλα τα καλά της ΝΔ.

Ας τους βρούμε, όμως, και μια διαφορά, έτσι για να μην γκρινιάζουν: Το ΠΑΣΟΚ - όταν το θυμάται - μας λέει και για την «κεντροαριστερά».


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ