Πέμπτη 7 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΟΝΙ

ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ: «Ενδελεχή έρευνα για το θέμα της Siemens ζήτησε και έλαβε ο Κ. Καραμανλής από εξ απορρήτων συνεργάτη του στο Μ. Μαξίμου. Το συμπέρασμα: Μίζες υπήρξαν, οι διαδρομές φαίνονται, αλλά η "ταυτοποίηση" προσώπων είναι σχεδόν αδύνατη. Σημειωτέον ότι η έρευνα αφορά και το C4I και τον ΟΤΕ» (η σημείωση στο ΕΘΝΟΣ).

ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ: «Αυτοί που γνωρίζουν λένε ότι θα εντοπιστούν εταιρείες στις οποίες κατατέθηκαν χρήματα, δύσκολα όμως πρόσωπα. Επισημαίνουν όμως ότι οι ημερομηνίες της κατάθεσης των μιζών οι οποίες θα ανακαλυφθούν θα είναι καταλυτικές (...) θα διωχθούν πολιτικά πρόσωπα; Η απάντηση είναι όχι (...) γιατί ο κ. Βουρλούμης έστειλε εξώδικο στη Siemens και ζητά εξηγήσεις; (...) διότι ο ΟΤΕ είναι εισηγμένος στο χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης και αντιμετωπίζει θεωρητικά τον κίνδυνο να μείνει η μετοχή του έξω από το ταμπλό. Στην πραγματικότητα οι σύμμαχοί μας στις ΗΠΑ με εμπροσθοφυλακή την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, μας πιέζουν με τον ΟΤΕ ώστε να εξασφαλίσουν συμβόλαια σε άλλους τομείς. Καπιταλισμός αγαπητοί!» (ο Μ. Κοττάκης στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ: «Ανοιχτή πρόταση να συμμετάσχει η Ελλάδα στο πρόγραμμα κατασκευής του Ευρωμαχητικού άφησε χτες ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας EADS (...) στο πλαίσιο αυτό υπέγραψε σύμβαση ύψους 9,7 εκατομμυρίων ευρώ για τη δημιουργία Κέντρου Σχεδίασης Αεροπορικών Δομών στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ στην Τανάγρα (...) αξιωματούχοι του υπουργείου Εθνικής Αμυνας έλεγαν ότι είναι μια καλή πολιτική κίνηση που θα αξιολογηθεί, καθώς πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για το αν τελικά θα προμηθευτούμε νέα μαχητικά» (το ρεπορτάζ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΤΟ ΧΡΗΜΑ: «Δίκτυο οπτικών ινών σε όλη τη χώρα σχεδιάζει το υπουργείο Μεταφορών (...) το δίκτυο συνολικού κόστους περίπου 3 δισ. ευρώ, έχει ενταχθεί στο νέο σχέδιο για την ανάπτυξη των ηλεκτρονικών επικοινωνιών» (το ρεπορτάζ στα ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ