Πέμπτη 7 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
Το λαϊκό κίνημα να προκαλέσει βαθύτερους κραδασμούς σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Σε εκδήλωση της Αχτίδας Τηλεπικοινωνιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ για τις πολιτικές εξελίξεις και την πολιτική πρόταση του Κόμματος μίλησε, χτες βράδυ, ο Κ. Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ. Ανάμεσα σε άλλα σημείωσε:

«Οι άλλες πολιτικές δυνάμεις, η καθεμιά με το δικό της τρόπο, κρύβουν την ουσία των εξελίξεων. Το ΚΚΕ, όπως πάντα, έτσι και αυτή τη φορά μιλά ξεκάθαρα στους εργαζόμενους, τους δείχνει την πραγματικότητα και τη διέξοδο σε όφελός τους.

Καλεί σε αντεπίθεση τώρα που ο δικομματισμός έχει δυσκολίες και αντιμετωπίζει προβλήματα. Το λαϊκό κίνημα να δημιουργήσει μεγαλύτερες δυσκολίες, περισσότερα προβλήματα, να δυσκολέψει την υλοποίηση της αντεργατικής επίθεσης από την κυβέρνηση της ΝΔ. Να προκαλέσει βαθύτερους κραδασμούς και ρήγματα στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ. Αυτή η εξέλιξη μπορεί να πραγματοποιηθεί αν υπάρξει σθεναρή μαζική αμφισβήτηση της πολιτικής τους. Αυτό θα είναι σε όφελος των εργαζομένων και του κινήματος».

«Αυτό που έγινε, σε ένα βαθμό, στις εκλογές του Σεπτέμβρη, η μείωση των δυνάμεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, πρέπει να συνεχιστεί και να βαθύνει με ταυτόχρονη ενίσχυση του ΚΚΕ», υπογράμμισε, και συνέχισε τονίζοντας: «Τώρα υπάρχουν περισσότερες προϋποθέσεις και δυνατότητες. Αυτοί ούτε άλλαξαν ούτε θα αλλάξουν. Δεν αλλάζουν ούτε ενωμένες, ούτε διασπασμένες οι ηγεσίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Δεν αλλάζουν ούτε με μονοκομματικές ούτε με συμμαχικές κυβερνήσεις. Εχουν συγκεκριμένη αποστολή και χαραγμένη στρατηγική, που είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων της ντόπιας και ξένης πλουτοκρατίας.

Η μεταμόρφωση του πολιτικού σκηνικού που μαγειρεύουν δε σημαίνει σε καμία περίπτωση και αλλαγή πολιτικής. Το αντίθετο θα συμβεί όσο θα συνεχίσουν να κυβερνούν πολιτικές δυνάμεις που ο κορμός τους θα προέρχεται από τις γραμμές της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ. Ο λαός να έχει τα μάτια ανοιχτά.

Ο Συνασπισμός έχει αποστολή και σκοπό να παίξει "καταλυτικό ρόλο" στη διαμόρφωση νέων αυταπατών, πιο ισχυρών αναχωμάτων. Καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία να τον ενισχύσουν, αλλά δε θέλει την ενίσχυση για να συμβάλει στην ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου. Θέλει την ισχυροποίησή του για να δώσει "φιλί ζωής" στον παρακμασμένο και φθαρμένο δικομματισμό με τη δημιουργία κεντροαριστερών κυβερνητικών σχημάτων, για τη διαχείριση του εκμεταλλευτικού συστήματος.

Καμία εμπιστοσύνη στις εξαγγελίες του και στις υποσχέσεις του. Η ηγεσία του είναι παντελώς αναξιόπιστη. Η όποια ενίσχυση του Συνασπισμού θα αποδειχθεί επικίνδυνη για το λαϊκό κίνημα, γιατί οι δυνάμεις που θα φύγουν από το δικομματισμό από την πόρτα, θα βρεθούν από το παράθυρο στη φάκα της αντιλαϊκής κεντροαριστεράς.

Οι εργαζόμενοι έχουν την πείρα, έχουν τη δύναμη, να κάνουν αυτό που θα δώσει δύναμη στην πάλη τους. Να ενισχύσουν τώρα τους αγώνες τους, να διεκδικήσουν αιτήματα που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες τους. Να συμπαραταχτούν με το ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ