Πέμπτη 7 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο λαός να βγει στο προσκήνιο

Περιοδεία του Γ. Πρωτούλη σε σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Σε δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία του δήμου Ν. Ηρακλείου περιόδευσε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ και Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Γ. Πρωτούλης, ο οποίος συζήτησε με εκπαιδευτικούς για τα προβλήματα των σχολείων, τις εξελίξεις στην Παιδεία και ανέπτυξε την πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ.

Ο λαός «δεν μπορεί να ανέχεται αυτή τη σαπίλα που βγαίνει κάθε μέρα από τις τηλεοράσεις, τα ΜΜΕ, δεν μπορεί να κάθεται και να ανέχεται παθητικά αυτήν την προσπάθεια αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού, αλλά πρέπει αποφασιστικά να διεκδικήσει μια άλλη εξουσία», ανέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ. «Ο ίδιος ο κόσμος να προωθήσει τη δική του συμμαχία, τη συμμαχία των εργατών, των μικρομεσαίων στρωμάτων, της πόλης, του χωριού, την κοινωνικοπολιτική συμμαχία που θα βρει έκφραση και σε πολιτικό επίπεδο. Να διεκδικήσει μια άλλη εξουσία που τα βασικά και συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τα εργοστάσια θα ανήκουν στο λαό και μόνο στο λαό», σημείωσε τονίζοντας ότι Υγεία, Παιδεία, μεταφορές, εργοστάσια πρέπει να βρίσκονται στα χέρια του λαού.

Στις συζητήσεις με τους δασκάλους και τους νηπιαγωγούς, στα σχολεία που επισκέφτηκε, αναφέρθηκε στις εξελίξεις στο Ασφαλιστικό, στις αξιώσεις του ΣΕΒ που στρέφονται ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά και στα σκάνδαλα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, λέγοντας ότι όσο υπάρχει τόσος πλούτος συγκεντρωμένος στα χέρια λίγων, τα σκάνδαλα, η διαφθορά και οι μίζες θα υπάρχουν. «Ο λαός πρέπει να αρχίσει να ψάχνει τον απεγκλωβισμό του, να βγει στο προσκήνιο, να αγωνιστεί» είπε, σημειώνοντας ότι ο λαός δεν έχει τίποτα καλό να περιμένει από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό ούτε από τα νέα πολιτικά μορφώματα που εμφανίζονται.

Δε λείπουν τα προβλήματα

Παρά το ότι η κατάσταση στα νηπιαγωγεία που επισκέφτηκε χτες το κλιμάκιο του ΚΚΕ ήταν καλύτερη από αυτήν που συναντά κανείς στις πιο υποβαθμισμένες περιοχές, δε λείπουν τα προβλήματα που έχουν να κάνουν και με την υλικοτεχνική υποδομή και το προσωπικό, αλλά κυρίως με τις πολιτικές επιλογές για την Παιδεία. Στο 1ο Νηπιαγωγείο π.χ., το γραφείο των δασκάλων βρίσκεται στο διάδρομο καθώς όλοι οι χώροι έχουν αξιοποιηθεί για τις ανάγκες των νηπίων, τα οποία, όπως γίνεται στις περισσότερες περιπτώσεις των ολοήμερων νηπιαγωγείων, περνούν τις βροχερές μέρες, σαν τη χτεσινή, οκτώ ώρες μέσα σε μια αίθουσα στην οποία τρώνε, παίζουν, ξεκουράζονται. «Κάθε χρόνο και χειρότερα», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια μιας νηπιαγωγού, ενώ όπως σημείωσαν συνάδελφοί της κατά την περιοδεία, οι ανάγκες του ολοήμερου απαιτούν περισσότερο προσωπικό, τραπεζοκόμους (σε κάποιες περιπτώσεις πληρώνουν από την τσέπη τους οι γονείς), με αποτέλεσμα η νηπιαγωγός στο ολοήμερο να αναγκάζεται να αφήνει μόνα τους τα παιδιά, για να τους ετοιμάσει το φαγητό. «Δεν πρέπει να περάσει η συνήθεια σε μια άθλια κατάσταση», είπε ο Γ. Πρωτούλης απευθυνόμενος στους εκπαιδευτικούς και τους κάλεσε να ενημερώσουν οι ίδιοι τους γονείς για την κατάσταση που βιώνουν τα παιδιά τους και όλοι μαζί να διεκδικήσουν λύσεις αγωνιστικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ