Πέμπτη 7 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Αρχίζει σήμερα το συνέδριο

Απόψε το βράδυ αρχίζουν οι εργασίες του 5ου τακτικού Συνεδρίου του Συνασπισμού με τις ομιλίες του προέδρου του Αλ. Αλαβάνου και του γραμματέα της ΚΠΕ Ν. Χουντή, καθώς και τους χαιρετισμούς εκπροσώπων του Ευρωπαϊκού Κόμματος της Αριστεράς, του ΣΥΡΙΖΑ και της νεολαίας του ΣΥΝ. Οι εργασίες θα λήξουν την Κυριακή οπότε και θα πραγματοποιηθούν οι ψηφοφορίες για την εκλογή νέας ΚΠΕ και προέδρου. Σημειώνεται ότι η ΠΓ του ΣΥΝ αποφάσισε να μην δοθεί ο λόγος στους εκπροσώπους των άλλων πολιτικών κομμάτων που θα λάβουν πρόσκληση να παραβρεθούν στην έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου, με το σκεπτικό ότι το ίδιο έκαναν και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Το γεγονός αυτό προκάλεσε φραστικά πυρά ανάμεσα στον ΣΥΝ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και την αντίδραση μερίδας στελεχών του ΣΥΝ που διαχώρισαν τη θέση τους και μειοψήφησαν στην ΠΓ.

Η εκλογή νέου προέδρου φαίνεται πως θα μονοπωλήσει το Συνέδριο όπως άλλωστε και την προσυνεδριακή διαδικασία. Οι θέσεις που διαμόρφωσε η ΚΠΕ μάλλον παραγκωνίστηκαν, αφού και τα πλέον κορυφαία στελέχη του ΣΥΝ παραπέμπουν στο διάστημα μετά το Συνέδριο για τη διαμόρφωση της «εναλλακτικής πρότασής» τους.

Ο υποψήφιος για την προεδρία Αλ. Τσίπρας σε συνέντευξή του στον «Αθήνα 9.84» δήλωσε: «όλοι συζητάμε ποια μπορεί να είναι αυτή η εναλλακτική λύση», «πρέπει να τη διαμορφώσουμε» και πρέπει «να πάρουμε την ευθύνη μετά το Συνέδριο να προχωρήσουμε σε διαδικασίες που θα εκπονήσουν αυτή την εναλλακτική προγραμματική πρόταση». Είπε ακόμα ότι για τον ΣΥΝ η ανάληψη της κυβερνητικής εξουσίας έχει νόημα αν πρόκειται «να ανατρέψουμε τις δομές, να κάνουμε διαρθρωτικές αλλαγές, για να προχωρήσουμε μεταρρυθμίσεις».

Ερωτώμενος για δυνάμει συμμάχους και ειδικότερα για το ΠΑΣΟΚ, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Εμείς τόσα χρόνια ταλανιζόμαστε να βρούμε διεξόδους συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ» αλλά αυτό «δε λέει να βάλει μυαλό»! Ο Αλ. Τσίπρας εκτίμησε ότι ο δικομματισμός «πνέει τα λοίσθια» και «δε φαίνεται, τουλάχιστον για την ώρα, η δυνατότητα να ανακάμψει».

Ο Δ. Παπαδημούλης στον ίδιο σταθμό μιλώντας για τους στόχους του ΣΥΝ δήλωσε: «η φιλοδοξία μας είναι να αποτελέσουμε μια πρωταγωνιστική δύναμη για τη διαμόρφωση μιας νέας πλειοψηφίας που θα δώσει εναλλακτική λύση για τον τόπο» και συμπλήρωσε: «Ο ΣΥΝ, σε αντίθεση με το ΚΚΕ, είναι ένα κόμμα το οποίο δε θεωρεί ότι η αριστερά θα πρέπει να είναι αιωνίως στη γωνία. Δεν πάσχει από χρόνιο απομονωτισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ