Πέμπτη 7 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ
Καλούνται για εξηγήσεις οι Κλαδάς - Ανδριανός - Αγγέλου

Στη Βουλή καλούνται για εξηγήσεις, σχετικά με την εμπλοκή τους στην υπόθεση Ζαχόπουλου, ο επικεφαλής του πρώην ΣΔΟΕ Σ. Κλαδάς, ο Γ. Ανδριανός διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού και ο Γ. Αγγέλου διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του πρωθυπουργού.

Τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Λ. Κανέλλη (ΚΚΕ), Α. Κακλαμάνης, Ε. Βενιζέλος, Φ. Πετσάλνικος (ΠΑΣΟΚ) και Φ. Κουβέλης (ΣΥΝ), με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Α. Σταύρου, υπέβαλαν το σχετικό αίτημα, τονίζοντας ότι οι πρόσφατες εξελίξεις στην υπόθεση Ζαχόπουλου επιβάλλουν την πρόσκληση για ακρόαση των παραπάνω στελεχών, «προκειμένου η επιτροπή να ενημερωθεί για θέματα που αφορούν τη διαφανή λειτουργία τους». Με ανακοίνωσή του, ο ΛΑ.Ο.Σ. συμφωνεί με το αίτημα και έτσι συμπληρώνονται τα απαραίτητα 2/5 των μελών της επιτροπής, καθιστώντας έτσι, κατά τον κανονισμό της Βουλής, υποχρεωτική την κλήση τους για ακρόαση.

Είναι όμως πιθανό η πλειοψηφία της ΝΔ, προκειμένου να αποτρέψει την κλήση τους, να επικαλεστεί γνωμάτευση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής, σύμφωνα με την οποία οι δημόσιοι λειτουργοί και οι δημόσιοι υπάλληλοι για να εμφανιστούν σε Επιτροπή της Βουλής πρέπει να πάρουν άδεια από τον προϊστάμενο υπουργό τους και εν προκειμένω από τον Γ. Αλογοσκούφη (ο Σ. Κλαδάς) και τον Κ. Καραμανλή (οι Ανδριανός, Αγγέλου).

Στο μεταξύ, συνέχεια στην εκφυλιστική διαδικασία, στην οποία με ευθύνη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχει οδηγηθεί η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, δίνει η πρόεδρός της Μ. Κόλλια - Τσαρουχά, καλώντας σε νέα συνεδρίαση την ερχόμενη Τετάρτη, προκειμένου να γίνει ακρόαση των πρώην υπουργών Πολιτισμού Π. Τατούλη και Γ. Βουλγαράκη. Οπως είναι γνωστό, οι βουλευτές του ΚΚΕ αποχώρησαν προχθές από τη συνεδρίαση της Επιτροπής, καταγγέλλοντας τα εντυπωσιοθηρικά «παιχνίδια» ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ζήτησαν, δε, την κλήση (με αντίστροφη χρονολογική σειρά) όλων όσοι διατέλεσαν υπουργοί Πολιτισμού από το 1996 μέχρι σήμερα, συμπεριλαμβανομένου και του πρωθυπουργού.

Το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΝ και ο ΛΑ.Ο.Σ., με χωριστές τους επιστολές προς την πρόεδρο της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, ζητούν την κλήση μόνον όσων διατέλεσαν υπουργοί Πολιτισμού (και τον Κ. Καραμανλή) επί κυβερνήσεων ΝΔ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντιπαράθεση για την πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού (2019-08-07 00:00:00.0)
«Δεμένη» με το νοσηρό κλίμα (2008-01-24 00:00:00.0)
Νέες μαρτυρίες σε ανακριτή και εισαγγελέα (2008-01-12 00:00:00.0)
Μάχη για κουκούλωμα δίνει η κυβέρνηση (2008-01-09 00:00:00.0)
Πληθαίνουν τα ερωτήματα (2008-01-03 00:00:00.0)
Ζητούν ακρόαση για τον ΟΤΕ (1999-01-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ