Πέμπτη 3 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ
Πληθαίνουν τα ερωτήματα

Σε μια συντονισμένη επιχείρηση να συγκαλύψει τις πολιτικές ρίζες του σκανδάλου γύρω από την υπόθεση Ζαχόπουλου επιδίδεται το Μέγαρο Μαξίμου, την ίδια ώρα που τα ερωτήματα πληθαίνουν και έρχονται στην επιφάνεια στοιχεία που αρχίζουν να κατεδαφίσουν τη «ροζ» εκδοχή που προσπάθησε να λανσάρει η κυβέρνηση.

Μπορεί χτες ο υπουργός Δικαιοσύνης Σ. Χατζηγάκης να ζήτησε «σεβασμό στις δικαστικές αρχές ώστε να συνεχίσουν το έργο τους», προκειμένου να συγκαλύψει την προσπάθεια κουκουλώματος από την πλευρά της κυβέρνησης μεταφέροντας την υπόθεση στην «οδό της δικαιοσύνης», αλλά οι αντιφάσεις, τα ψέματα και το μοντάζ που έγινε στο πολυσυζητημένο DVD αποδομούν το «ροζ» της υπόθεσης.

Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα, ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής υποστήριξε ότι η κυβέρνησή του είναι σε «διαρκή σύγκρουση με τα φαινόμενα της διαφθοράς», σε μια προσπάθεια να ξεπεράσει την κρίση που αντιμετωπίζει η κυβέρνησή του, αλλά και συγχρόνως έχοντας στόχο να αποπροσανατολίσει τα λαϊκά στρώματα από τη γενικευμένη επίθεση που ετοιμάζει να εξαπολύσει σε βάρος των λαϊκών, ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων.

Το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του σε μια συντονισμένη προσπάθεια να αξιοποιήσει την υπόθεση Ζαχόπουλου για να οξύνει τη δικομματική αντιπαράθεση, αποφεύγοντας φυσικά επιμελώς να θίξει τον πυρήνα που γεννά τέτοια σκάνδαλα και είναι η πολιτική που από κοινού υπηρετούν τα κόμματα της αστικής τάξης, έφερε το θέμα στη Βουλή. Συγκεκριμένα, 17 βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με Ερώτηση που κατέθεσαν χτες στη Βουλή, αναφέρουν ότι η υπόθεση συγκεντρώνει όλα «τα χαρακτηριστικά της αυθαιρεσίας, απαξίωσης των θεσμών, αδιαφάνειας, διαφθοράς και υποκρισίας». Οι 17 βουλευτές κάνουν λόγο για «κατακράτηση υλικού σε συρτάρια του γραφείου του Πρωθυπουργού, αλλά και συγκεκριμένων δικαστικών λειτουργών, ενώ θέτουν ερωτηματικά για την πορεία των διαδικασιών διαλεύκανσης της υπόθεσης». Επίσης, ζητούν απαντήσεις και έγγραφα, για σειρά υποθέσεων που έχει χειριστεί ο Χρ. Ζαχόπουλος, αλλά και «για το ρόλο του Σπύρου Κλαδά στο διαγωνισμό πρόσληψης 148 υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού όπου ανάμεσα στους επιτυχόντες βρίσκονται πρόσωπα συγγενικά υπουργών και κυβερνητικών στελεχών».

Συνεχίζεται η έρευνα

Στα χέρια του ανακριτή βρίσκεται από χτες τόσο το κινητό τηλέφωνο της 34χρονης συνεργάτιδος του Χρήστου Ζαχόπουλου, όσο και το πόρισμα της Ασφάλειας από την ψηφιακή επεξεργασία του επίμαχου DVD. Παράλληλα, συνεχίζεται η εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες που αφορούν στην οικονομική διαχείριση του Ζαχόπουλου στο υπουργείο Πολιτισμού, στο πλαίσιο της οποίας κατέθεσαν ως μάρτυρες τρεις δημοσιογράφοι, ενώ αναμένεται να κληθούν για κατάθεση μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου και στελέχη του υπουργείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται η περίπτωση ύπαρξης κυκλώματος πίσω από το επίμαχο DVD, αφού εκτιμάται ότι δεν πρόκειται για ερασιτεχνική δουλιά. Εξάλλου στο «μικροσκόπιο» των αρχών μπαίνουν οι τηλεφωνικές κλήσεις του Χρήστου Ζαχόπουλου και της 35χρονης κατηγορουμένης. Ο ανακριτής ζήτησε άρση τηλεφωνικού απορρήτου για τους δύο, ζήτησε ακόμη να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί της 35χρονης, ενώ θα ερευνηθούν και φάκελοι αποχαρακτηρισμών οικοπέδων κοντά σε αρχαιολογικούς χώρους. Τέλος, αναμένεται να καταθέσουν εκ νέου η πρώην συνεργάτιδα του Χρήστου Ζαχόπουλου και ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

Απαντώντας χτες σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σωτήρης Χατζηγάκης είπε ότι η Δικαιοσύνη κάνει καλά τη δουλιά της και η αλήθεια θα λάμψει...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ