Πέμπτη 3 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Σοβαρά προβλήματα λειτουργίας

Σχετική Ερώτηση κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ

ΕΡΩΤΗΣΗ για τα προβλήματα λειτουργίας στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο.) ΤΕΙ Χαλκίδας, κατέθεσαν προς τον υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Νίκος Γκατζής και Γιάννης Πρωτούλης. Στην Ερώτησή τους οι κομμουνιστές βουλευτές σημειώνουν:

«Τραγική παραμένει η κατάσταση στο ΤΕΙ Χαλκίδας εξαιτίας και των σοβαρών ελλείψεων σε καθηγητές. Συγκεκριμένα, προβλήματα λειτουργίας υπάρχουν στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο.).

Στο Τμήμα Λογιστικής:

  • Στα τμήματα των εργαστηρίων της Μηχανογραφημένης Λογιστικής υπάρχει μεγάλος αριθμός σπουδαστών με αποτέλεσμα να αναλογούν πολλοί σπουδαστές ανά υπολογιστή, ενώ όλα τα τμήματα της Αναλυτικής Λογιστικής λόγω έλλειψης καθηγητών έχουν συγχωνευτεί σε δύο.
  • Στα αντίστοιχα τμήματα των εργαστηρίων, λόγω του υπεράριθμού των σπουδαστών, πολλοί σπουδαστές είτε δεν έχουν καταχωρηθεί είτε δηλώνονται σε άλλα εργαστήρια, ενώ δεν έχουν παραδοθεί βαθμολογίες από τους περσινούς έκτακτους καθηγητές, αφού αυτοί παραμένουν απλήρωτοι.
  • Στα τμήματα των θεωρητικών μαθημάτων χάνονται μαθήματα επειδή δεν μπορεί να καλυφθεί ο αριθμός των υποχρεωτικών ωρών σύμφωνα με το νόμο πλαίσιο, ενώ λόγω έλλειψης καθηγητών δημιουργούνται υπεράριθμα τμήματα, είτε απειλούνται ότι δε θα πραγματοποιηθούν τα απαιτούμενα μαθήματα.
  • Τέλος, όλες οι πτυχιακές εργασίες παραμένουν εκκρεμείς.

Στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων:

  • Θεωρίες και εργαστήρια δεν πραγματοποιούνται λόγω έλλειψης καθηγητών και γενικότερων προβλημάτων, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα σεμινάρια τελειόφοιτων.

Το κυριότερο πρόβλημα στη ΣΔΟ αποτελούν οι περσινές προσλήψεις των εκτάκτων καθηγητών οι οποίες κρίθηκαν παράνομες με αποτέλεσμα να έχουν κριθεί παράνομες και οι συμβάσεις εργασίας και να μην έχουν πληρωθεί οι έκτακτοι καθηγητές, πολλοί από τους οποίους αποχωρούν.

Είναι φανερό ότι τα παραπάνω βάζουν σοβαρά εμπόδια στη λειτουργία της Σχολής και η κατάσταση χρήζει άμεσης αντιμετώπισης.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός πώς σκοπεύει να επιλύσει την πληθώρα των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στο ΤΕΙ και στερεί ουσιαστικά από τους σπουδαστές τη μόρφωση, ενώ παράλληλα παρατείνει την αγωνία χιλιάδων οικογενειών».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποίηση των σπουδαστών με αιχμή το ζήτημα της θέρμανσης (2017-01-20 00:00:00.0)
«Στον αέρα» η λειτουργία των ΤΕΙ (2015-10-21 00:00:00.0)
Οι σπουδαστές των ΤΕΙ απαιτούν καθηγητές (2011-10-14 00:00:00.0)
Μεγάλες ελλείψεις στην υποδομή (2002-11-27 00:00:00.0)
Η ΠΚΣ με τους σπουδαστές ενάντια στις ελλείψεις (2002-11-05 00:00:00.0)
Ηταν στραβό το κλήμα... (2001-01-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ