Πέμπτη 3 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΟΣΟ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ

ΑΝΗΣΥΧΕΙ Η ...«ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ»: «Με δεδομένη την πραγματικότητα κάθε άλλο παρά σοβαρά ακούγονται τα όσα ο κ. Καραμανλής επιμένει να επαναλαμβάνει σχετικά με μεταρρυθμίσεις, στις οποίες ανυποχώρητα θα επιμείνει. Η εκπαιδευτική έχει ήδη ακυρωθεί μετά την αλλαγή πολιτικής ηγεσίας στο υπουργείο Παιδείας. Και την ίδια τύχη φαίνεται να έχουν και οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για το Ασφαλιστικό. Η κυβέρνηση παραπαίει. Είναι γενική διαπίστωση» (από το κύριο άρθρο στο ΕΘΝΟΣ).

ΨΑΧΝΕΙ ΝΕΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ: «Για την ώρα, μίζερο και διαχειριστικό φαντάζει το 2008. Δεν ξεφεύγει από τους συνήθεις ράθυμους ρυθμούς που σταθερά επιβάλλουν στη χώρα οι δικές μας πολιτικές δυναστείες. Εκτός κι αν άλλες δυνάμεις αναδειχθούν το 2008 και αναγεννήσουν τις ελπίδες» (ο Αντ. Καρακούσης στο ΒΗΜΑ).

ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ: «Η ιδέα είναι να δημιουργηθεί ένας χώρος παραγωγής πολιτικής (και πολιτικών στελεχών) στο πρότυπο αντίστοιχων σχημάτων που είχαν δημιουργήσει οι "Νέοι Εργατικοί" της Αγγλίας προτού καταλάβουν την εξουσία. Μέσα από τέτοιους χώρους αναδείχτηκαν οι κκ Τόνι Μπλερ και Γκόρντον Μπράουν» (το ρεπορτάζ στο ΒΗΜΑ).

ΕΝΩ ΟΛΑ ΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΤ' ΕΥΧΗΝ: «Σίγουρες είναι οι παρακάτω αλλαγές με βάση την ισχύουσα νομοθεσία (...) αυξάνονται κατά ένα εξάμηνο τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης (...) αυξάνονται κατά ένα εξάμηνο τα έτη ασφάλισης για τη συνταξιοδότηση (...) μειώνεται κατά 4% το ποσό της βασικής σύνταξης του ΟΓΑ (...) αναθεωρείται η λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών (...) αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων στο Δημόσιο και στα ειδικά ταμεία (...)» (το ρεπορτάζ στα ΝΕΑ).

ΜΕ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ ΚΕΡΔΗ: «Τρόφιμα: +15%, Αλλα είδη σούπερ μάρκετ: +6,5%. Μπροστά σε νέο σφοδρό κύμα ανόδου των τιμών των τροφίμων και άλλων βασικών ειδών θα βρεθούν οι Ελληνες καταναλωτές και το 2008» (το ρεπορτάζ στα ΝΕΑ).

ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ: «Δωρεάν είδη πρώτης ανάγκης σε οικογένειες με σοβαρά οικονομικά προβλήματα (...) το πρώτο Κοινωνικό Παντοπωλείο (...) είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας ανάμεσα στον Δήμο Αθηναίων και την εταιρεία Carrefour (...) σε πρώτη φάση στο πρόγραμμα συμμετέχουν 200 οικογένειες (...) το πρόγραμμα προβλέπει την εναλλαγή των δικαιούχων κάθε έξι μήνες» (το ρεπορτάζ στα ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ